…blir också nyfiken på vad du skulle vilja göra om du fick bestämma helt fritt!

Frågan ställde Sara Rönne på ett inlägg om en fredagslista i september i fjol. Jag skrev lite om vd jag tänker på, om framtiden. Inte många meningar men någonstans mellan raderna i den texten bubblande en liten tanke om framtiden. Om att kanske våga göra något annat. Att våga låta drömmar bli sanna ta steget från tanke till handling.

Jag tänker ofta att jag vill göra något utanför kontorets väggar. Få vara ute mer och arbeta med kroppen. Slippa fatta myndighetsbeslut och bestämma lite mer över min egen tid även om jag i mitt arbete har flexibla arbetstider med utrymme att styra mina dagar en hel del. Prova ett annat jobb eller göra den lite större drömmen om att vara egen sann. Om att nyttja den kunskap jag har och intresset av fjällen och träningen. Det stannar alltid vid tanken även om jag varje gång är fast beslutsam att göra det. Men jag har min trygghet i en fast anställning i ett jobb som jag trivs med. Jag har en familj och med det kommer också ansvaret att ekonomi och vardag ska fungera.

Jag tänker ofta att jag ska ta tjänstledigt ett par månader. Det skulle vara fullt möjligt. Pengar behöver man men det går även att leva på mindre. Det skulle också ge den möjligheten att prova något annat men att samtidigt ha kvar min trygghet. Men det finns även andra vägar att gå. Vägar för att ladda om, skaffa sig fler erfarenheter och låta en tillvaro av att ständigt vara uppkopplad, nåbar och tillgänglig.

Så om jag fick drömma fritt…

…i liten skala skulle jag vilja arbeta som stugvärd en period under sommarhalvåret. En dröm som jag har haft så länge men inte kommit mig för att försöka förverkliga. Jag har tittat på stugvärdsutbildningen och tänkt att söka inför varje höst och vår. Det är svårt att komma in och man får söka flera gånger. Sedan är det inte säkert att man får ett stugvärdsuppdrag direkt. Oftast har man en period om några veckor vilket skulle fungera under en semesterperiod från jobbet. Betalningen är inte hög, det är mer en symbolisk summa men för mig handlar det inte om att få lön. Det handlar om möjligheten att få tillbringa en längre period i fjällen, få möta människor och arbeta med kroppen. Fick jag drömma fritt skulle jag vilja jobba i en liten stuga som Anaris. Långt från civilisationen i en miljö som ger mig så mycket.

För drömmar ska man ha, drömmar är viktiga och aldrig för stora. Jag lever bara ett liv och vill göra det bästa av det. Så i kväll skickar jag in en ansökan för kursen som går under hösten. Ett steg närmare en dröm.

Vill du läsa mer om stugvärdsutbildningen och uppdraget finns det mycket information hos STF. 

drömma fritt
Det är just i den här miljön som jag har mitt hjärta och där mina drömmar bor.

Vad skulle du göra om du fick drömma fritt?

 

0

18 Comments

 1. Rund är också en form! mars 22, 2016 at 18:59

  Låter som en helt fantastisk dröm!!
  Men förstår även dina tankar om trygghet och familj, i dagsläget. Svår balansgång det där. Man VILL ju förverkliga sina drömmar OCKSÅ. Hoppas du kan en dag. 🙂

  Kram M
  Rund är också en form! recently posted…Viktigt vila & Veckoplanering!My Profile

  Reply
  1. Helena mars 22, 2016 at 19:56

   Det är det. Å andra sidan flyttar min dotter hemifrån om något åt. Då är läget lite annat (inte för att jag vill det huuua hemska tanke att hon kommer att flytta) och jag är inte lastgammal.
   Jag tror att drömmen i framtiden blir verklighet 🙂

   Reply
 2. Malin mars 22, 2016 at 19:09

  Åh, har också tänkt söka den flera gånger, men det är just familjeansvaret som gjort att det inte blivit av än. Jag blev lite kär i Vindelfjällen när jag vandrade själv där en sommar. Eller avlägsna stugor, som du säger. Fältjägarstugan mellan Ramundberget och Sylarna t ex. Nu blev jag fjällsugen!
  Malin recently posted…ICA-klassikernMy Profile

  Reply
  1. Helena mars 22, 2016 at 20:01

   Jag tänker att en utbildning alltid är bra, framförallt den här. Åh Vindelfjällen, de har jag aldrig upptäckt men vill så gärna. Fältjägarsstugan är fin. Jag också, väldigt fjällsugen.

   Reply
 3. Jimmy mars 22, 2016 at 19:15

  Jag när en dröm om att vara tjänstledig från jul till midsommar och utforska alla skidbackar i svenska och norska fjällen. Från Värmland till riksgränsen!
  Det vore väl nåt?

  Reply
  1. Helena mars 22, 2016 at 19:53

   Vilken häftig dröm Jimmy! Inte en omöjlig sådan heller?! Tack för att du delade med dig.

   Reply
 4. Camilla mars 22, 2016 at 19:16

  Vilken härlig dröm! Hoppas du kommer in!

  Reply
  1. Helena Enqvist mars 22, 2016 at 20:05

   Jag hoppas det med! Ett litet steg närmare att förverkliga drömmen 🙂

   Reply
 5. Johannes mars 22, 2016 at 22:30

  Gör’t bara gör’t!

  Jag drömmer om att springa dra åt helvete långt. Typ Stockholm – Madrid. Det hade varit ballt!
  Johannes recently posted…Topp 3 – TräningspodcastsMy Profile

  Reply
  1. Helena mars 22, 2016 at 23:02

   Herrejisses, det är långt, alldeles för långt med coolt! Jag säger väl som dig då, gör´t bara gör´t!

   Reply
 6. Anna Jansson mars 23, 2016 at 21:54

  Jag drömmer om fjäll, jag kan inte sluta drömma om fjäll på sommaren. Det är typ som abstinens fast jag aldrig har varit där…
  Anna Jansson recently posted…Löpcoachning med Maja My Profile

  Reply
  1. Helena Enqvist mars 26, 2016 at 09:10

   Det innebär att du nästan måste stilla den där abstinensen, bekyrmet är väl är att den kommer att bli ännu värre när du varit i dem sedan 😉
   Helena Enqvist recently posted…Galet bra 55,5 km i dagMy Profile

   Reply
  1. Helena Enqvist mars 26, 2016 at 09:10

   En liten men fin, och fullt görbar trot jag!

   Reply

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.