1.15 snabbare upp!

I bland är det svårt att känna framsteg. Jag tycker väl som oftast att jag inte gör några sådana alls.I går slog det mig att det är en vecka kvar till Långa Lugnet och jag har känt mig allt annat än så stark som jag skulle vilja. Framför allt uppför.

Idag fick jag kvitto på att det inte alls är så illa. Jag kapade 4,48 min upp till vändplanen vid Vargen. Sist tog jag det iof rätt lugnt. Inte så jämförtbart. Däremot kapade jag hela 1,15 i långa stigningen upp till
Vemdalsskalet. Sist hade jag medvind och idag lätt motvind. Jag slet rejält idag och mådde illa när jag kom upp. Hade varit rätt knäckande att inte kapat något. Formen är på väg och benen blir starkare! 16:e plats av 24 som reggat den backen. 23 av dessa är herrar. Jag harvar mig dessutom upp på en mtb. Nog med självskryt.En annan som utvecklas i rekordfart är min dotter! Hon har blivit så stark och håller humöret uppe även när det är riktigt jobbigt. I dag fixade hon både vargenbacken och skaletbacken med bravur!Hon orkade rycka lite på slutet mot skalet. Tror det var vrålet hon la på som gav extra krafter. 26 minuter slet hon uppför. Det krävs både pannben och kondis för att orka!Innan den stigningen och efter vargenbacken njöt hon av den fina utförskörningen till Vemdalen och visade prov på fin teknik på stigarna nere i byn.Vi passade också på att fika på Åtgården med åska i bakgrunden. Den skulle vi få över oss de sista 8 km så det blev tempo i ösregn sista biten. 42,1 km stannade min klocka på. Hasse och Cissi 39 km. De behövde inte åka ned för skaletbacken.

Det är så roligt att få dela ett intresse med alla i familjen. Speciellt nu när dottern är så åkstark och uthållig!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: