• Home
 • /
 • Cykligt
 • /
 • Artikeltips- knep som gör dig bättre utför
artikeltips

Artikeltips- knep som gör dig bättre utför

Screen Shot 2016-07-06 at 21.57.33

Jag vill tipsa om en bra artikel jag ramlade över. 5 riktigt bra tips om hur du kan förbättra din utförsåkning. Det visserligen riktat till downhill-cyklister men det går att överföra det till lite mer vanlig stigcykling också. Punkterna var egentligen inga nyheter för mig men det gav ändå en påminnelse om hur jag faktiskt ska göra. Läs det! Här är artikeln. 

Med hänvisning till artikeln och speciellt den sista punkten;

Train and ride with someone who’s as fit, fast and strong as you are. If you can push one another, that’s going to speed up your progress massively. It also means you can compare notes on lines too. It keeps it fun, and it’s always motivational to have someone to bounce ideas around with.

Gee Atherton

Det här faktiskt ett av mina framgångsrecept de senaste åren och framförallt sedan i våras. Jag passar på att jaga mina happykompisar, ligger mycket efter Jimmy utför för att se och lära och våga. Jag blir bättre och bättre och kan hänga med på ett helt annat sätt nu än när vi var på de första happyride:sen. I dag var ett bra exempel på det. Jag hade hand om snabba gruppen på Egonscyklingen. Egentligen skulle Hasse ha tagit den men han kände sig trött. Jag själv var galet seg i benen efter gårdagens urladdning på ÖSK men tänkte att jag skulle hänga på i det höga tempot vi hade planerat. Hårdkörning på MTB-banan mellan broarna. Enkelt, smärtsamt och roligt. Och jag bet i och benen levererar fart och min kurvtagning var idag så mycket bättre. Utan sällskapet i dag hade jag inte tagit mig runt i den fart och med den teknik jag lyckades frambringa. Så hitta någon/några som är bättre än dig själv. Ge inte upp. Kämpa så kommer du snart att hänga med i deras tempo!

img_4185

Dagens starka gäng! Ni är grymma och ni gör mig lite bättre för varje gång.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

  • Helena Enqvist

   juli 7, 2016 at 14:32

   Precis så, jag har under alla år hängt efter starka killar (inget fel på tjejer, absolut inte, det finns ruggigt starka sådana också) och det har utvecklat mig mycket även om det mesta förr blev hårda pass och nästan ingen distansfart eftersom jag inte ville bli avhängd. Inte så bra men det gjorde mig lite hård i alla fall.
   Det var egentligen ingen rymdforskning till tips men de påminde mig i allafall om hur jag ska göra, och bekräftade en del av det jag redan gör i dag.
   Helena Enqvist recently posted…Artikeltips- knep som gör dig bättre utförMy Profile

   Svara

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: