Bästa träningen- jaga sambon

Helt ärligt är jag inte på topp vad gäller självförtroende. Det har inte känts så bra. Känslan av att vara stark har inte funnits. Medan andra har krutben tar jag hand om två geleråttor.

Och helt ärligt skapar man inga underverk om man inte tränar bra. Enkelt. Förra året trodde jag på mitt eget upplägg och det var ju bra. Nu har jag väl inte haft något bra upplägg och vet inte riktigt hur jag ska lyfta mig. Mer än träna lite hårdare emellanåt och inte bara maxa på tävling.

Ett stycke slut cyklist. Tur att han inte visste att jag var en sekund snabbare.

Så det var vad jag gjorde i dag. Rejält hårt. Hasse med som ni ser. Förra året vid den här tiden jagade jag Hasse runt 13 km uppe vid Jarlspåret. Jag var sekunder efter.

Idag bestämde vi oss för lite QOM/KOM-jakt och sen köra vårt snabbaste runt Biking Dalarnas 6km-slinga. Intervallträning på vårt sätt. Det som passar mig bäst, att köra fort i den miljö jag ska tävla i. Hålla i hop tekniken även när pulsen och mjölksyran står mig upp över öronen.

Självskryt 1.0

Jag lyckades bra idag. Att ha ett en tid att slå och någon framför att jaga gör att jag verkligen tar i när jag ska. Hasse har blivit ruskigt stark och det är svårt att hänga på. Sparring helt enkelt.

Efter två QOM/KOM-försök och hård körning efter 9km-spåret hämtade vi andan en stund innan vi rejsade ut på 6km-leden. Träningstävling! Jag fick en dålig start och kom i väg efter Hasse och tappade honom efter ett par hundra meter. Men jag pinnade på och geleråttorna var i chock. Körde stenhårt och försökte jaga i kapp. Gav mig inte, sekunder är viktiga. Kom till mål en stund efter Hasse och dog en stund på gräsmattan innan vi rullade hem i regnet.

Självskryt 1.1

15:08 minuter av mjölksyra och hög puls. Slog jag Hasse? Ja faktiskt, 16,36 hade han rullat in på och jag fick kliva upp i strava-listan. Alltid lite kul att vara snabbare än herrarna. Så vill ni ut och piska min tid där så gör det!

Nåväl, det blev ett av sommarens bästa pass i dag. Jag hoppas formen eller åtmistonde känslan av att vara stark infinner sig så småningom.

Nu ska jag börja förbereda mig mentalt för helgens drabbning. Klarar jag det har jag nog pannben av stål!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: