Cykelvasan får ett öppet spår

En spännande nyhet dök upp i mitt facebookflöde i dag. Cykelvasan får ett Öppet spår likt det som är på vintern. Öppetspår-varianten blir motionstävling vad jag förstår. Mindre trängsel och lugnare tempo tror arrangörerna. 6000 deltagare blir taket för cykelvasan Öppet spår. Cykelvasan har 12000 deltagare.  Mer info hittar du här.


Det är fantatiskt vad många cyklister Cykelvasan drar och det blir spännande att se om alla platser till det nya loppet fylls. Lägg till 30 km och 45 km loppet. Det är stort med mtb i Sverige nu!

Jag funderar lite på att köra nästa år. Helst av allt skulle jag vilja seeda in mig i tävlingsklass. Gör jag inte det kanske det får bli en Öppet-spår-variant med tidsmål i stället. 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

 • Camilla

  augusti 26, 2014 at 12:59

  Jag har lite farhågor kring detta med Öppet Spår.. Låt oss säga att det regnar.. Tänk hur uppkört allt kommer bli under lördagens Öppet Spår, och hur det kan komma att påverka CykelVasan på söndagen.. Hade det varit tvärtom hade jag gillat iden till 100% – jättekul med plats för fler 🙂

  Svara
  • admin

   augusti 26, 2014 at 13:11

   Visst du har en poäng där! Bekymret kan ju också vara att lägga öppet spår på lördagen och vanliga vasan på söndag, färre som tänker sig åka den om de måste ta ledigt måndagen osv…fast å andra sidan går ju de flesta långloppen på söndagarna.
   Jag gillar idén i vilket fall som helst 🙂

   Svara

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: