• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Det blev inte som vi tänkt men bra ändå

Det blev inte som vi tänkt men bra ändå

Fin kväll. 

Vi kom i väg. Jag på gammelcuben. 13kg+ med soft sittställning. Cecilia på fina Cuben. Rullade ut ur stan mot Frösön för att köra 3 minuters intervaller från Trädgårdsvägen och upp till slalombacken. Jag hade tänkt att det skulle bli perfekt. Köra till klockan pep och sedan vända. Oavsett vart vi befann oss i backen. Ett sätt för oss båda att köra utifrån våra egna förutsättningar. Cecilia var på. Laddad men lite seg i benen som hon sa. Det var friluftsdag med slalom i Åre för hennes del i går.

Vi startade med gott mod där vi bodde förut. Cecilia gick ut stenhårt och fick ett försprång. Jag hade sagt att hon skulle köra så hårt hon förmådde. Dumt tänkt av mig. Hon är inte van intervaller på det här sättet och 3 minuter är långt. Hon segnade efter en minut. Jag kom upp för hela backen med 1 minut till godo. När man pressat sig max uppför är det oerhört svårt att hålla intensiteten när det blir platt.
Jag fick tänka om. Annan backe. Räntmästarvägen är jämnare tänkte jag. Det blev en lång rullvila dit. Vi provade men efter halva backen tittade vi på varandra och insåg att vi varken hade pannben eller form för det här i dag.

I stället bestämde vi oss för att ta de där kortare branta gatorna upp. Det finns gott om dem på Frösön. Jaga varandra på maxpuls. Det fungerade bättre. 30 sekunder till 1 minut var mer hanterbart. 6 sådana ruscher på max fick bli kvällens intervaller. Vi blev trötta och nöjda. Dessutom hade vi riktigt roligt. Cecilia tog hem antal ”vinster” upp. Är det något hon är bra på så är sådana här korta branta backar. Kvick som iller. Det är inte jag.

Jag är ofta en snäll mamma. 


Det blev inte som vi tänkt men det blev riktigt bra ändå! 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: