• Home
 • /
 • Cykligt
 • /
 • Det händer i Jämtland- Cykling Deluxe
cyklingdeluxe

Det händer i Jämtland- Cykling Deluxe

Det händer mycket i cykelväg här uppe i Jämtland. Det känns som vi har en cykelboom när flera grupper i veckan fylls av cyklister som vill prova på och cyklister som redan är inbitna. Det är inte längre ovanligt att möta en cyklist på stigarna utan mer ovanligt att åka en runda utan att göra det. Happyridegruppen har över 300 medlemmar och det satsas mycket på Enduro med Cecilia Thomasson i spetsen. Cecilia som i år har tagit tävlingsledigt men som är en av våra stora cyklister i bland annat MTB-O och XC.  Så otroligt roligt!

Östersund och Jämtland har stor cykelpotential. Frösön med alla sina stigar, de handbyggda stigarna ute i Fugelsta och närheten till fjällcykling både mot Årehållet och nedåt Vemdalen. Cykling som bara väntar på att upptäckas av fler än vi som bor här.

cyklingdeluxe

Därför är det extra roligt att just Cecilia Thomasson presenterar ett koncept för enduro och stigcykling i sommar. Cykling Deluxe heter det och hon gör det tillsammans med Fursteli gård där hon bor. De är människorna bakom de fantastiska stigarna i Fugelsta. Cecilia kommer vid två tillfällen erbjuda flerdagarscykling med det lilla extra. Jag tror det här ligger helt rätt i tiden och kommer att fyllas snabbt. Så har du minsta lilla fundering att förlägga lite cykeltid här uppe i Jämtland och vill ha det bästa av vad som finns att erbjudas ska du ska ta en titt på sidan.

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

 • Sara

  maj 19, 2016 at 10:22

  ja det finns fantastiska möjligheter och jag hoppas att alla intressenter får ordning på det så det inte blir konflikter någonstans. just nu surras det väldigt mycket i Åre kring det här med cyklingen; det är cykelförbud på pyramiderna eftersom de går sönder (men inte runt omkring) och en del stigar förstörs av för tidigt cyklande på blöta marker vilket gör markägare irriterade över hela säsongen. men, jag hoppas att vålådalen kommer igång med sitt mtb-byggande snart, de ska ju göra ett stigsystem och har stora planer på det! mitt tips är att åka bortom storlien precis över gränsen till norge – landskapet förändras helt där borta och det finns en hel del markerade leder i meråkerstrakten! (plus cykla karl johansväg på fjället och över gränsen, starta vid skalstugan!)
  Sara recently posted…En rangordning av den här dagenMy Profile

  Svara
  • Helena

   maj 19, 2016 at 11:46

   Jag tror att det är jätteviktigt att vi cyklister respekterar naturen, dem vi möter och delar stig/led med och använder sunt förnuft. Att det cyklats på pyramiderna var för mig helt galet och fruktansvärt onödigt, egentligen borde det inte ha gått så långt som ett förbud eftersom det vore självklart att inte göra det. Sett till allemansrätten har cyklister rätt att använda stigar och leder och det ska vi vara rädda om. Det är så himla lätt att förstöra för andra, det räcker med ett fåtal. Tycker att det är bra att tex Vålådalen satsar på leder för cyklister, leder där vi inte förstör. Det är en fråga det här som är viktig och kan diskuteras länge.
   Vilket bra tips! Min pappa har berättar lite om cykelmöjligheterna där, får läggas in som att försöka göras under sommaren 😊

   Svara

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: