Det här med mat..

Hasse har precis kommit hem från del två av kostrådgivning via Fristilen. Vår chef Stina är kostrådgivare och Hasse har tagit chansen att styra upp sin kost, framförallt inför cykelsommaren och den träningsmängd som vi planerar att ha och alla motionslopp som vi ska genomföra. Han kommer att äta oss ur huset, 4000 kcal per dag, det är en hel del det. Intressant har det varit, framförallt att se kostschemat han fått baserat på träningsmängd.

Det här med mat är känsligt, tyvärr. Jag tror många av oss som tränar mycket egentligen äter alldeles för lite. Kanske också framförallt vi tjejer/kvinnor. Jag kan i bland få blickar när jag har med mig mina matlådor på jobbet, ska du äta allt det där? Jag tänkte det. Tyvärr sitter många med pulverdrinkar och små matlådor som inte ens min dotter skulle bli mätt på. Äta lite, quick fix till en smalare kropp.
Jag har lagt om min kost nu efter jul.  Inte ändrat vad jag äter men mängden och något mellanmål mer än tidigare. Tidigare har jag slarvat mycket, vissa dagar har jag ingen matlust, kan leva på ingenting vilket kombinerat med den träningsmängd jag har inte alltid är så bra, riktigt illa med andra ord.

Tyvärr finns det en liten spärr mot att äta mycket, jag vet att jag gör av med massor av energi men någonstans har jag varit rädd att äta mera. Vilket jag säkert tyvärr inte är ensam om.
Men för att träna hårt behövs mycket energi och i och med att jag ökat mängden mat och fler mål per dag har jag fått mer ork och framförallt har inte mina farhågor besannats, defentivt inte blivit en mm större. Jag väger mig aldrig men kläderna sitter som de ska. Äntligen ger träningen den effekt som jag vill, jag blir starkare, har ork och mår fantatiskt bra!

Så det är rätt enkelt, ät mer! Så klart bra vanlig mat utan några krusiduller. Och jag är absolut ingen fantatiker, livet handlar också om njutning, ett glas vin, god mat och godis emellanåt. Huvudsaken är att jag inte bryter ned min kropp utan bygger upp den!


Hur funderar ni kring mat?
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

 • Sus

  februari 21, 2012 at 20:04

  HURRA! Du är så sund!!!!!

  Itrim där jag tränar, kör pulver. Jag vägrar det! Jag tränar istället. Jag väger mig inte, men får ofta kommentarer om att "har du gått ner nått då?".
  Inte fan vet jag! Spelar det någon roll? Jag är starkare, fastare och piggare. Dessutom mår blodtrycket bättre.

  Är inte det viktigare????

  Svara
 • Hasse

  februari 21, 2012 at 20:10

  Undrar hur fan jag ska få i mig allt käk bara…det får nog bli som Stina sa; "Det är därför dom elittränande använder kosttillskott…"

  Intressant var det hursomhelst.

  Svara
 • admin

  februari 21, 2012 at 20:23

  Hasse- jag undrar hur mkt vårt matkonto kommer att hamna på;)

  Sus- du gör helt rätt! Det spelar absolut ingen roll tycker jag, det som spelar roll och är viktigast är ju som du säger, hur mycket bättre du mår och blodtrycket bättre;) fortsätt som du gör för du tänker sunt! Och du…inte fasiken skulle vi kunna klara oss i från ett och annat glas vin i bland?

  Svara
 • Susanne Löfgren

  februari 21, 2012 at 20:26

  Jag tror som du! Man behöver ju bränsle för att orka! Jag drogs med lite ätstörningar i yngre år så för mig är det livsfarligt att börja tänka i såna banor att dra ner på maten! Så länge jag håller mig igång så trivs jag bra med min lilla kroppkaka! =) Nu har jag dragits med seg förkylning ett tag och känner mig lite som en slappfis, men så fort jag är igång vet jag att det kommer att kännas bra igen! =) Vill träna och äta för välmående och livsglädje, inte för nåt utseendefixerat grejs! =)

  Svara
 • admin

  februari 23, 2012 at 20:16

  Vad härligt att höra Susanne! Det är ju det vi ska göra, trivas med den fantatiska maskin vi har till kropp, inte plåga den.
  Krya på dig och go for it sen!

  Lina- den gamla hederliga tallriksmodellen håller! Och när du säger det som verkligen har kläm på det här kan jag inget annat säga!

  Svara

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: