• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Egonsträning och en timme till på sliriga stigar

Egonsträning och en timme till på sliriga stigar

Klockan är snart 11 och jag har inte kommit in i duschen ännu. Kvällsfikat lite väl mycket för att det ska vara lätt att somna. Benen är så där skönt trötta. Kom hem strax efter halvtio efter två timmars cykling.

Vi har startat upp Egonsträningen, den som vi körde i somras och som lockade så många cyklister. I dag var det inget undantag trots att det regnade strax innan. Vi delade upp oss. Eftersom jag känt mig hängig och småförkyld valde jag att ta hand om den lugna gruppen. I den bland annat tre yngre killar som för det mesta hänger i Ladängen ute på Frösön för att åka utför. De kunde även åka platt också. Starka och pratglada grabbar som med iver berättade hur man åker på bakhjulet.

När vi samlades upp efteråt skulle Martin ta en omväg hem. Över spikbodarna och de stigar som han inte hann med eftersom han fick ansluta en bit in i passet. Mina ben ville cykla mer och jag överlade lite snabbt med mig själv. Vettigt att blåsa ur kroppen? Vettigare att åka hem? Jag gilar att cykla så det blev en runda till. Jimmy och Anders anslöt. Happyrides snabbingar.

En knapp timme på blöta och sliriga stigar och en jakt för att försöka hålla deras tempo. Jag var inte mitt bästa jag på stigarna i kväll. Tappade teknik och fick inget flyt men var ändå snabbare än jag brukar. Precis det här behöver jag. Att få köra hårt även mellan stigarna, att kämpa mig i kapp och få pressa mig.

Nu måste jag duscha. Packa väskan till i morgon. Jag och Erika tar långlunch på vårt vis. Med cyklarna i Torvallaskogarna. Det blir en lunchrast av det lite bättre slaget!

Det syns på pulsen när lugna passet var över.

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: