En alldeles förträfflig afterwork

I går började jag dagen med att kliva upp tidigt, möta upp resten av happymorningride-gänget och snurra lite stigar i Lillsjön. Där uppe där solen inte kommer åt ligger snön fortfarande kvar än om skitig, barrig och porös. Rullade till jobbet efteråt och ville att klockan skulle gå lite fortare för att få stämpla ut och cykla lite till.

Robin och Sandra hade nämligen bjudit in till afterwork på hjul med burgare på stan som avslut. Dessutom skulle Hasse komma hem och följa med för att åka tillbaka till stugan i dag lördag och jobba sista dagen. Väderleksrapporten spådde lika fint vårväder som de senaste dagarna.

Vid halvfyra var jag hemma och lämnade jobbväskan och rullade ut på Frösön tillsammans med Hasse för att möta upp de andra. Jimmy skulle genskjuta oss lite senare. I sommarcykelkläder rullade vi ännu fler snöfria stigar på Frösön än bara för några dagar sedan. En del lite torrare, några med lite is kvar och allt inramat av träd som börjar slå. Det känns tidigt och jag sliter med pollen men ändå. Det är vår på riktigt.

Vi rundade bynäset, sprätte lite på stig innan vi rullade tillbaka till stan och köpte take-away-burgare från Bastard Burgers och satt på Stortorget tills solen försvann bakom Östberget och kylan kom. En alldeles förträfflig afterwork och något vi bestämde oss för att göra mer under sommaren. För att få avsluta en jobbarvecka med skön cykling, tillsammans med fina cykelvänner och rulla hem lite skitiga om benen är en afterwork helt i min smak!

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: