En blöt upplevelse

Är hemma, har så gott som landat och smält helgens bravader. Det har varit underbart roligt, dels för sällskapet, det var längesen jag skrattade så mycket som i helgen och så för att jag trotsade min förkylning, satt mig mig på Fujin och slog personbästa. Gjorde några riktiga fynd i tältet också, dock urusla skoskydd men desto bättre cykeljacka!

Vi fick tillgång till ett helt garage att fixa med cyklar i! Välkommet i regnet.

 


Hur mycket går det i en bil? 4 personer, fyra cyklar och fyra packningar rymdes i nya teambilen.
Regn har det varit, i massor, blåst och lite kallt. När vi startade vid 4 tiden duggade det lite, efter någon mil tilltog regnet och det hade vi med oss i stort sett ända ned till Jönköping. Vi hade bestämt oss att ta det lugnt till dit, ändå hade det gått riktigt fort av tiderna att döma. Hängde med någon klunga emellanåt men vissa for fram och tillbaka framför oss så vi valde att åka ensamma. I Gränna var mina fötter så blöta att det kändes som jag stod i en pool, trots att jag hade ett par nyinköpta vattentäta överdrag, så vattentäta var de. Vi hade tänkt att stanna i Grännadepån men vi valde att åka i Jönköping trots att den depån slukar mycket tid, rätt val insåg vi, fick sitta inne och byta strumpor och plasta in fötterna i påsar. Godare gröt har jag föressten aldrig ätit. Frös så mycket att jag hackade tänder när vi skulle bege oss vidare, bestämde att kommande depåstopp skulle gå mycket snabbt.Stannade sedan i Hjo för bullar och vatten och ett toalettbesök, med sambon order, -nu ska det gå snabbt, lättare sagt än gjort när jag var tvungen att ta av mig alla kläder.
Efter Hjo sprack det faktiskt upp lite, vi hann torka upp och hade enormt bra flyt, hade en lång svans bakom oss och faktiskt gick det upp en del och ville hjälpa till att dra. Åkte med i en klunga lite senare som hade alldeles för ojämn fart så vi lite käckt drog i från dom.

 

Boviken blev det sista stoppet, en kopp kaffe, bulle blåbärssoppa och banan sen så var det ”bara sista biten hem”. Innan Medevi tryckte jag i mig en gel och fick enorma krafter i benen. Efter Medevi låg vi på som skållade troll och jag hade oförskämt pigga ben, stod upp och tryckte på i backarna, låg i 40km/h på slätan, så höll jag ända in i mål. Sluttuien på 10.50 måste ses om helt klart godkänd, med tanke på väderförhållanden och hosta så är jag riktigt nöjd. En ”rulltid” på 9.45 bådar gott för att komma in under 10 timmar nästa år, för det blir en nästa gång! Tänk om jag hade fått vara pigg innan, vad hade jag inte kunnat uträtta då??
Manne och Johan kom också in på en jättebra tid, vi kunde sitta tillsammans i målet och äta.

Samlat gäng i målet, klart den bästa salladen och lättölen!

Hem till lägenheten för dusch sen tillbaka till centrum och en välbehövlig middag och en cider, sedan hettade kinderna, avslutade dagen med en glass nere vid målet. Det ska tilläggas att sambon och jag firade 10 år tillsammans denna dag, ett bra sätt att fira, cykla 30 mil tillsammans!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

5 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: