• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • En dag på Lugnet och Törnbergs väg 

En dag på Lugnet och Törnbergs väg 


Vi gjorde en liten utflykt i dag. Till Falun och Lugnet. Till Biking Dalarnas fina leder och de handbyggda stigarna.

Vi prickade nog in sommarens varmaste dag. 27 grader och vindstilla i skogen. Stigcyklarshorts och den orangea hjälmen var i varmaste laget.

Målet för dagen var inte att åka så fort som möjligt utan att köra de handbyggda stigarna så snyggt som möjligt. Det gjorde vi båda två. Teknikträningen hemma i stan och i Fugelsta har gjort gott och jag åkte i dag både snabbare och mer felfritt än någon annan gång där. Vi provade också den nya leden ”Gamla mormor” som öppnade strax före eller om det var i samband med Långa Lugnet. En flowig led med rollers, wallride och skönt doserade kurvor. En led som passar alla! Innan sista åket stötte vi på cykelbloggaren med stort cykel- Henrik Öijer som stannade och pratade en stund. Trevligt! Han susade sedan ned i lite högre fart än jag vågade mig på.

Foto:Hasse

Den röda 15 km och den blå 7 km avverkade vi innan vi monterade cyklarna på taket och gjorde en avstickare till Törmbergs väg i Grycksbo. En av de finaste stigarna som finns. Här var det all-in för min del och runt 17 minuter på mitt max. Allt för att norpa några strava-kronor i hettan. Det lyckades fint. Jag tog sju av åtta och persade på den jag inte knep. Det finns tryck i påkarna trots misären i går.


Nu försöker jag motivera mig att ta mig ned till Siljan för madrasspaddling i kväll. Det är bara lite för varmt för att jag ska känna mig pigg. Hinner nog i norgon om inte annat. Först och främst ska vi hugga in på det grillade som luktar så gott.

(Jag filmade godbitarna från Lugnet i dag så var det lider blir det en film)

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: