En mtb-led växer fram

För något år sedan försökte jag övertala min sambo om att vi skulle anlägga en mtb-led på tomten. Jag såg framför mig stenpartier, spänger och några doserade kurvor. Han var inte lika exalterad över min ide då. Men jag drömde vidare. Googlade hur man bygger leder och la roliga och intressanta leder jag cyklat på minnet.

Så hände något efter snön smält bort. Hasse gjorde stughoppet större och permanent utanför stugan. Tidigare hade vi dragit fram det lilla hoppet till vägen och tagit tillbaka det igen när vi var klara. Helgen när jag var nere hos Elna i Motala och cyklade hade Hasse tillbringat många timmar på tomten. Gått en tilltänkt bana, byggt spänger och en liten stenkista. Stolt och nöjd visade han den och berättade om sina andra ideér.

I söndags när min kompis Sandra stannat kvar efter fjällcyklingen visade jag henne vårt lilla embryo till teknikslinga och hon tyckte att den hade potential.

I går ägnade vi en stund på kvällen åt att gå en ny slinga innan myggen blev för många. I dag har jag och Hasse snickrat hela dagen. Bäst att passa på när myggen håller sig undan. Jag har sågat gammalt spillvirke vi har alldeles för mycket av. Gjort en lång träbro/spång som i min tanke ska slingra sig ännu lite längre in bland träden. Jag vill bryta av den med lite stenar. Hasse har byggt stenkista och träled över en stubbe och början till en doserad kurva.

Sakta men säkert växer en mtb-led fram. Lilkvista XC arena som vi skämtsamt döpte den till i går och Hasse ritade en trailmap. För en sådan måste man ha om man har handbyggda stigar.Självklart skulle min byggda trägrej testas. I sneakers och den funkar. Trägrejen alltså. Lite längre så blir det perfekt.

Tänk ändå vad bra det är med lite egen skog och gammalt virke som ändå inte kan användas. Det är återbruk det!

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: