Engelbrektsturen närmar sig!

Medan Hasse cyklar i fjällterräng och försöker fiska, gör jag ett försök att vara så ovuxen jag kan här hemma, vilket innebär att maten (typ flingor, fil, mackor, och nu sorbé för att jag känner mig sjuk) intas i soffan. Disken får vänta in i det sista och ja, listan kan göras lång på olater. Men det är skönt i bland att vara ensam och hallonsorbet satt inte helt fel!

Nog om det, till rubriken. På söndag är det tävlingsdags igen! Engelbrektsturen, 8 mil på vad jag hört ska vara en rätt enkel bana tekniskt med mycket grusväg. På pappret en bana som ska vara snabb och kan passa mig rätt bra.  Men hur det ser ut på pappret stämmer inte alltid överens med verkligheten så jag tar inte ut något i förskott.  9 damer anmälda i min klass, några nya namn, det är lite spännande! Sen kör jag för Frösö IF från och med denna tävling.
Vi åker ned till Rättvik redan på fredag och sover över där innan vi åker till Norberg på lördagmorgon. Vi har bokat stuga i Fagersta eftersom det var fullt i hela Norberg. Nu ligger ju Fagersta inte mer än 1.5 mil från Norberg så det funkar! Sen har de Olearys, det är bra det för vår afterbike-burgare-rutin.

Jag längtar riktigt mycket efter att få pressa mig igen. Känner mig pepp och har lite mer självförtroende än sist. Det har gjort gott för psyket att inte haft något på två helger även om träningen inte varit så som jag önskat.  Dels mycket jobb, fjällvandring och en sån där obestämdbar förkylningskänsla i kroppen som inte bryter ut. Men vem vet, det kanske är just bristen på mycket träning som gör att mina ben sprätter på söndag!


Eftersom plånboken bestämmer att ett cykelinköp inte kommer att ske denna sommar, måste jag göra allt som går för att få cuben att fungera som jag vill. Hasse har bytt alla växelvajrar och nu slipper jag brotta i varje växel. Efter turen i Åre började mitt vevlager glappa (går en sak sönder följer visst andra delar med). Hasse la en beställning på nytt vevlager och fixade det åt mig i måndags. Och så fick jag se hur ett sådant ser ut, alltid lär jag mig nåt. Nästa gång kanske jag ska lära mig att byta det själv?

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

 • Cykla med Karin

  juli 25, 2012 at 19:14

  Stort lycka till på söndag!!

  Sen tycker jag absolut att du ska ge dig på att meka lite själv också. Inte för att det är så kul alla gånger (nästan aldrig faktiskt =) ) men det är bra att kunna, inte alltid man har en mekaniker till hands.

  Svara
 • admin

  juli 25, 2012 at 19:46

  Tack Karin! På söndag ska jag bara njuta av att cykla, inte tänka så mycket, det brukar gå bäst då.

  jaja jag vet *skratt* jag gillar att meka lite med racern men är lite feg när det kommer till mtb:n. Är rädd att jag mekar sönder nåt. Sen är det ju lätt att vara lite lat när man har en sambo som ställer upp-jämt.
  Bättring på mig!

  Svara
 • lena b

  juli 25, 2012 at 22:07

  Tjoho, på söndag är det dags igen! Tänkte bara säga att min kompis Hanna (som jag kör långloppscupen med) kan ställa upp med lagning på söndag om ni behöver det. Hon har skadat knät och kan inte delta men ställer upp med peppning och vätska. Bara att hjota till om ni skulle vilja ha hjälp med det.
  Ses på söndag!

  Svara
 • admin

  juli 26, 2012 at 12:22

  Härligt eller hur Lena!! Nej vad trist för henne, hon har ju kört så bra ju:(

  Men det vore ju jättebra! Vi har ingen som langar och har funderat på hur vi ska göra. Och vi vill ha hjälp!

  Svara

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: