• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Fail på strava men rätt skapliga ben 

Fail på strava men rätt skapliga ben 

 

Höst i skogen nu.

Det blev ett återbesök på ÖSK idag. En spontan Happyride med Stefan och Hasse. På slutet i sällskap med Emil och Jocke, två trevliga nya bekantskaper. Jag trampade vidare på 26:an och jisses vad jag har saknat min lätta klättermaskin. Utför känns den lite nervig, kanske mest ovana. Kurvor var särskilt spännande i kväll. RaceKing bak på slirigt leriga höststigar är inte optimalt.

ÖSK-slingan har fått ny sträckning och nya skyltar. En infotavla vid Torråsen som berättar var vi får cykla och inte. Bra tycker jag. Det märks att det har satsats lite på banan och nya sträckningen har lite att göra med den nya asfalterade rullskideslingan som passerar den gamla bansträckningen. Det gäller att samsas helt enkelt. Dessutom börjar jag gilla den här rundan efter 6 års nötande där.

Så det här med fail på strava och skapligt pigga ben. Målet med kvällens runda var att putsa min tid upp för segmentet ÖSK MTB uppför. 1,3 km som börjar strax innan bron över E14 och upp mot utförsåkningen efter grustaget. Ett segment i en uppförsbacke brukar väl sluta när man når toppen? Eller? Jag tyckte att jag kollat ordentligt hemma innan och tog lite extra när jag väl kommit upp. Till och med lite utförsåkning.

Så jag saftade till rejält och försatte mina stela gråsuggor till ben i ren syrachock. Pulsen låg över 92% och jag hade på riktigt blodsmak i munnen. Lämnade Stefan och Hasse långt bakom mig. Kom upp ett par minuter före dem och kunde återgå till livet igen innan de i sakta mak dök upp. Yes tänkte jag! Attans vad snabb jag kände mig. Hehe nu jädrar skulle jag nog upp en bra bit på herrlistan över snabbare tider.

Med det nyvunna självförtroendet kunde jag ligga på lite tillbaka. Körde snabbt och hade faktiskt lite tryck i benen igen. Pumpen hängde med och jag fick med mig fin fart på toppen av de småbackarna som avlöser varandra ned mot skidstadion igen.

Men när jag laddade upp passet på Strava ville jag göra slut med skitappen. Stressappen, apappen. Tror ni att jag fixade min förra tid? Icke då. 3 minuter långsammare än mitt snabbaste jag och långsammare än i går när jag tillsammans med mitt sällskap gick uppför delar av det där jädra segmentet!? Dessutom, som grädde på moset och saltet i det öppna såret hade både Hasse och Stefan snabbare tid än mig idag.

Till nästa gång, stanna för helvete inte innan segmentet tar slut.

(det ovan med viss ironi, Strava är bara en app och inte allt. Men på fredag ska jag göra ett nytt försök)

Jäntungen i fujitröjan tillsammans med de stora grabbarna. Eller shit vad liten jag såg ut där. Foto: Hasse Gustafsson

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: