• Home
 • /
 • Cykligt
 • /
 • Fjällcykling- jag är bortskämd men tacksam

Fjällcykling- jag är bortskämd men tacksam

image

På väg ned mot Grönvallen från Pyramiderna

Jag är lite bortskämd. Bortskämd med att ha den finaste cyklingen bara en timme bort. Bortskämd med närheten till våra fina storslagna fjäll. Bortskämd men oerhört tacksam och påminns varje gång varför jag väljer att bo här uppe trots sena vårar och långa vintrar ur ett cykelperspektiv.

Som i dag. Efter en sovmorgon och lång frukost i soffan. Solsken ute och lite slött bläddrande i facebooksfeeden. Sara Rönne (träningsglädje ni vet) hade lagt ut ett par bilder från Vallbo och Pyramiderna från hennes löprunda i går. Det såg snöfritt ut. Lederna torra. En snabb titt på väderleksrapporten. Solsken även i Vålådalen.  Vi bestämde oss på ett par sekunder. Vi åker!

image

Så små att de nästan inte syns är fjällens blommor. Knappt är snön borta förens de stretar sig upp.

Halv två var vi på plats i Vallbo och tog rundan motsols. 22 km i ett makalöst fint sommarväder. Nästan helt vindstilla. 3 timmar ren cykeltid på steniga tekniska stigar och backar. Spänger och sådan där fin fjällstig som vandrare trampat upp under många år. En finare återhämtningsrunda är svår att hitta.

Ja jag är bortskämd med det fina som finns här, men som sagt oerhört tacksam!

image

Efter de första jobbiga och steniga uppförsbackarna kommer bred fin spång.

Långt där borta ligger Isjödalen och "kungens jaktstuga" Ett otroligt häftigt landskap.

Långt där borta ligger Isjödalen och ”kungens jaktstuga” Ett otroligt häftigt landskap.

image

Efter ”kungens jaktstuga” i Issjödalen slingrar sig en smal liten stig upp mot moränåsarna och pyramiderna.

image

Efter Isjödalen och mot Pyramiderna sträcker sig stora moränåser ut sig. Det är bara att cykla dit näsan pekar!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

  • Helena

   juni 28, 2015 at 21:57

   Det är lite kämpigt, fast med på tillbakavägen när det går utför. Bara man kommer upp så blir det grym cykling! Tack för inspon, den fick oss ut i dag!

   Svara
 • Hans

  juni 29, 2015 at 10:34

  Ja, våren (maj-juni) kan vara skoningslösa här i Jämtland men när solen skiner och man har närheten till fjällen glömmer man det fort hur bistert det kan vara. Jag åkte själv ett makalöst fint rullskidspass till Kännåsen och tillbaka i söndags. Utsikten var magnifik, snö på fjällen, blå himmel och sjö och gröna ängar.

  Svara
  • Helena

   juni 29, 2015 at 17:00

   Det är nog det som är lite av tjusningen också! Att det bara blir så där smärtsamt vackert. speciellt nu när det är grönt och lummigt och fjällen fortfarande är vita. Sedan är jag glad över att vi har vinter på riktigt!

   Svara

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: