Gamla stigfavoriter från förr

I går kväll snurrade jag runt i Storhogna. Med målet att köra hårt på de stigar som jag brukar ha som formkoll. Med blött sugande underlag uppe på Katrinaslingan blev det inga rekord men 5 sekunder från min snabbaste tid. Bra med tanke på att återhämtningen efter Offroad Finnmark varit liten. Jag pressade benen uppför asfaltsvägen till hotellet och trodde att mjölksyran skulle ta kål på mig. Laddade om och försökte åka snabbt på hotellslingan med andnöd som följd. Laddade på utför och tog sedan den sista tänkta sträckan innan jag rullade hem med en stark känsla i kroppen.

I morse var benen som geleråttor. Men det skulle inte stoppa mig. Jag ville cykla stigarna från förr här. Stigar som jag inte cyklat på många år. Det skulle dröja tills nästa sommar annars. Jag packade ned en bar i vätskeryggan och fick skjuts upp på Storhogna. Målet var mtb-banan nere på Lövås i Vemdalen. Jag bestämde mig för att låta bli att fegbromsa mig ned för Karl den elftes led och sätta den där kluriga stenravinen som jag tvekat inför och gått ned förut. Och i dag var jag både modig och skicklig och fick fint flyt. Tog mig ned utan fotisättningar och en fart som räckte långt. Ändå upp på toppen av listan bland herrarna.

Tog mig vidare till de där stigfavoriterna, Petter roliga DH, Karl den elftes nedåt, Petters guppiga och finstigen efter långbacken. Många höjdmeter för att få åka utför men så roligt det var. Det avverkas mycket i området men stigarna var intakt och de var lika roliga som jag mindes dem. Jobbiga att trampa med den tunga endurocykeln men njutningsfulla. Tänk vad mycket vi snurrade därnere förr. Letade stig, åkte gamla buvägar och stigar som inte längre syntes. Stigar som jag nästa år ska cykla igen.

Avslutade med att försöka åka fort på mtb-banan men fick ge mig när benen skakade och cykeln kändes lika tung som en betongsugga. Tills i morgon har de förhoppningsvis piggnat på lite. Jag tänker nämligen lasta fujin på biltaket och åka till Ljungdalen. Cykla från Torkilstöten till Helags och ta leden till Kläppen tillbaka. Samma runda som vi åkte med Cecilia för herrans massa år sedan. Bara för att jag kan och vill!

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: