Global Fatbike Day 2018

I lördags gick årets Global Fatbike Day av stapeln världen över och så även i Östersund. Till skillnad från de tidigare två åren jag varit med var det snöfritt. Ett lätt duggregn som upphörde lagom tills vi cyklade i väg. 

Vid Lillsjön var det lite över 30 stycken om möttes upp för att cykla en stund och sedan grilla efteråt. Tanken var att vi skulle dela på gruppen men valde i sista stund att gemensamt börja cykla tillsammans. Men många insåg till slut att det skulle bli för svårt att hålla i hop en sådan stor grupp inne på stigarna. Ett litet roligt bekymmer trots allt! 

Även om snön lyste med sin frånvaro blev det en fin runda i skogarna. Jag ledde den ena gruppen och tog en del av Spikbodarnas guldkorn till stigar. Sådana där som bjuder på lte rötter bitvis och en del som är mer lättkörda. Det är roligt att få köra lte mer stökiga stigar på fatbike även om det skumpar mycket. Så fort snön kommer och stigarna plattas till av cyklister och promenadflanörer ändrar de karaktär. 

Stefan och Malin hade hunnit först till grillplatsen och tänt upp elden. Min grupp hann före Hasses och väntade in de andra för att sedan köra en fatbikesprint. En liten tradition som skapades förra året. Några minuter på max, en slinga av grus och lite stig. Allt på lek eller var det på blodigt allvar? Jag avstod, inser att sprint på min fatbike faktiskt inte är så roligt. Eller så var det bara så att benen inte riktigt orkade. I stället startade jag fältet som i år var lite färre än förra året. 

Spurtuppgörelse mellan Maria och Lars. Maria vann med ett fatbikehjul i längd!

http://www.egons.nuAnders Önegård tog hem segern i år och på andra plats kom Ingrid Stensgård. Starkt jobbat. Vinsten blev i form av äran. De andra priserna som Egons cykelaffär sponsrat oss med lottade vi ut bland dem som cyklat. Nio fina priser däribland en vätskerygga som Jimmy tog hem. 


Foto: Hasse Gustafsson
Foto: Hasse Gustafsson

Dagen avslutades med grillning innan vi skiljdes åt. Precis om åren innan var det en trevlig dag. Skön trivselcykling med sköna människor och jag tänkte att det är häftigt hur många som faktiskt cyklar fatbike i stan. Det växer för varje år. En snabb titt i Facebookgruppen Fatbike Sweden och flödet bestod mestadels av rapporter från hela Sverige som firat Global Fatbike Day. Häftigt tycker jag. 

Den här fatbikedagen kändes precis som förra åren sm en liten start på säsongen av snöcykling, breda hjul och cykling som handlar mer om att ta sig fram än att försöka åka fort. Som ett startskott på vintern. Och i dag tisdag har det faktiskt snöat hela dagen. Det är moddigt men vitt och det ska bli minusgrader. Vintern, den är på gång!

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: