• Home
 • /
 • Cykligt
 • /
 • Happymorningride #16- 22 minus och jag är tuff 

Happymorningride #16- 22 minus och jag är tuff 

 

ja, jag har byxor på mig. Det är en byråkant bara.

May the force be with me. Med airtrim och massor av lager med kläder överlevde jag morgonens frostiga runda. 22 grader i medeltemp. Det är friskt. Bakbromsen frös redan innan vi kom i väg. Utför med enbart frambroms som lät som bilens ABS var spännande värre. Gjorde det smarta valet att köra stel dämpare. Antons dämpare frös sönder.

Dagens gäng. foto: Stefan Olofsson

Vi var 8 tuffa Happyriders idag. Klart stans hårdaste. Jimmy kom på sitt senaste vrålåk, en fattie från Trek. Jag dreglade över de fina stora hjulen och blev bara ännu mer sugen att prova en. Inte köpa men prova. Tänk om man hade obegränsat med pengar!

Frukost, dagens viktigaste mål.

Frukosten kändes extra välförtjänt idag. Man blir hungrig av att cykla. Kanske alltid borde starta dagen med cykling så kanske det blir ordning på mina frukostvanor.

Jag frös inte alls idag. Händerna varma i ett par lobsterhandskar med tunna skidvantar i. Fötterna väl paketerade i två par ullstrumpor och Hasses vinterskor. Cykeljackan leverade även i dag i sträng kyla.

Nu kan jag säga att jag är en vintercyklist. På riktigt. I fjol tyckte jag att det var för kallt att cykla redan när tempen tippade över till minus. I morse galet kallt. Jag är tuff och lite stolt över mig själv! 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

  • Helena

   januari 8, 2016 at 14:05

   Överaskade mig själv. Helt otänkbart förra året. Men det går ju på något sätt. Sedan att cykeljackan är så ruskigt varm är helt fantatiskt, att något som känns tunt vämer.
   Hasse rådde mig att inte öppna dämparen i dag, onödigt att riskera att något fryser till och sedan ska pressa sig genom två små hål i dämparen..oljan skulle jag tro.
   Bromsarna låg jag och funderade på i natt så pass att jag inte kunde somna. Det är två rejäla utförslöpor, en på isig väg och en på isig smal stig. Tänkte att vad händer om bromarna fryser. Nu gick det ju bra, 22 minus smärtgräns med andra ord! konstigt egentligen att gerjerna håller när det ändå är så kallt.
   Ja utan dem hade jag torligtvis harvat vidare på trainer och hatat varje minut 😉

   Svara
  • Helena

   januari 8, 2016 at 15:00

   Det har du alldeles rätt i! Stigarna blir helt annorlunda både i mörker och med vinterunderlag, får tänka så mycket mer teknik än annars! Likaså isiga vägar. Men roligt är det 🙂

   Svara
  • Helena

   januari 8, 2016 at 15:01

   🙂 Men det var riktigt kul och helt ärligt rätt skönt efteråt. Dels att bli lite varm men mest för att jag faktiskt cyklade när det var så kallt. Nu har jag inga ursäkter att cykla vintertid, bortsett från att jag nog måste köpa de där vinterskorna jag tänker jag ska göra.

   Svara

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: