• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Happymorningride #18 och hempendling med varma fötter

Happymorningride #18 och hempendling med varma fötter

Lars Eklund fångades oss bra i dag och bjöd på Happmorningrides snyggaste bild!

Det är lite konstigt hur kroppen vänjer sig och hur man upplever olika grader av kyla. I morse stod vår termometer på 14 minusgrader när vi klev upp strax efter fem. Förrra fredagen var det 27 minus. Villrådigt försökte jag klä mig för lite mildare (!?) väder. Ett eller två par långkalsonger? Två underställströjor? Väst? Hoppade över västen och tyckte att det kändes varmt ute när vi rullade ned till Scandic. Lite för varmt.

Två par långkalsonger var för mycket, likaså två underställströjor. Jag svettades lite för mycket i morse när tempot var lite hårdare än sist. Nästan så att jag hade önskat mig lite mer kyla. Nu var det bara så att det faktiskt var kallare än 14 minusgrader. 17-19 grader kallt enligt Stefans cykeldator. Det är ju egentligen väldigt kallt och inte känslan av vårvärme som jag cyklade runt i.  På vägen hem från jobbet tog jag lite mindre kläder under vintercykelkläderna och frös inte alls. Då låg tempen på friska 16 minus. Jag har nog frusit till helt enkelt. Vant kroppen att tåla polarkyla. Som sagt festligt hur olika det går att uppfatta kylan.

På tal om att inte frysa så har jag äntligen köpt vintercykelskor! Förra fredagen messade Kim på Egons cykelaffär att han hade grymma skor till grymt pris. I min storlek. (För övrigt ett bra säljknep, slå till när kunden fryser som mest) Skorna Kim hade i butiken är de som Hasse har kört med ett par vintrar och varit jättenöjd. Jag har lånat dem vid några tillfällen och letat runt på nätet för att hitta dem. Hittade några exemplar men inte i min storlek. Jag slog till direkt i fredags. Köpte som planerat två storlekar över vad jag har på mina sommarcykelskor. Då ryms extrasulor och två par ullstrumpor. Fötterna var varma och nöjda under dagens runda. Blir spännande och se hur det kommer att fungera på lite längre turer.

IMG_8630

Jag inte som mång andra tjejer, jag shoppar hellre cykelskor än vanliga. Jag har färre vanliga skor med andra ord.

Nu tar vi fart mot helgen. Jag tror inte jag längtat så efter två lediga dagar. Jag ska packa väskan med skidkläder och icebugsen. Vänta på Hasse kommer hem, trängas lite på affären innan vi åker vidare mot stugan. Jag överlevde även denna vecka och lyckades pricka av allt på att-göra-listan innan dagen var slut. Pust säger jag.

Avslutar med två vintercykelbilder. Jag extraknäcker lite som något ur Star Wars om någon undrar.

Dagljus vid halv fyra. Vi går mot ljusare tider!

Hellre varm och med glada luftrör än snygg liksom.

 

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: