I mitt kök – där diskar vi cyklar

Före…

Jo du läste rätt. Eftersom jag är vuxen och får göra precis vad jag vill så handdiskar jag cykeldelar. I diskhon. I köket. (Att vara vuxen innebär förvisso att jag själv måste ta hand om städningen efteråt. Det är väl inte lika roligt)

Vi har fått hem våra ramar från killen som lagat sprickorna i kolfibret vid vevpartiet. Hasse har monterat ned cyklarna till ingenting. Ett perfekt tillfälle att verkligen rengöra allt, från dämpare till minsta lilla skruv.

…efter

Det är facinerande hur mycket smuts det blir i alla skrymslen och vrår. Vi är ändå noga med att rengöra cyklarna men riktigt rent blir det aldrig i badkar eller med den där portabla tvättgrunkan vi har. En ren cykel är en glad cykel.

Nu får Hasse överta ihopmonteringen. Det vågar jag mig inte riktigt på. Vet inte hur många saker jag har demonterat under min livstid och inte fått i hop sedan. Jag gillar att plocka isär saker nämligen. Gillar att sätta i hop dem tills jag stöter på bekymmer. Då blir jag frusterad och struntar i det.

Babyservetter är ramens bästa vän när det gäller finliret!

Nu längtar jag riktigt mycket efter att få ta ut Fujin i skogen. Gammelcuben i all ära men Fujin är bättre. Och lättare. En grym hoj helt enkelt. Även i år. Något cykelbyte blir det inte framöver. Den får gå så länge den håller. Troligtvis i många år till.

Ska göra samma rengörning på fincuben också. Den behöver en grundlig service hos Egons. Nytt styr- och hjullager. Den där cykeln som jag tänkte sälja men som jag inte kunde skiljas i från. Då är det ju bra att Cecilia gillar att cykla eller hur?

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

 • bjornwestergren

  mars 24, 2015 at 08:24

  Det är underbart att få riva ner allt och tvätta rejält, pappa har ju även köpt en perfekt tvätt som man kan fylla med avfettning och verkligen rengöra delarna i, och man kan använda den inne utan att det luktar, man stänger bara locket på den sen 🙂 ska riva ner mtbn snart också nu när crossen har topfinish.

  Ta en öl och montera ihop den själv nu med Hasse pekandet bakom, det är roligt. Blev nog en öl för mycket i helgen mellan nerplock och hopplock på min för höll på att montera vevpartiet med drivsidan på fel sida…. 😀

  Svara
  • admin

   mars 24, 2015 at 15:12

   En sån grunka skulle vi ha! Det är något tillfredställande att få pillstäda delarna även om det inte gå så länge innan allt är skitigt igen. Tänkt den där första rundan med toppren cykel, oslagbar!

   Ingen dum idé, om det inte vore för att Hasse nästan har satt i hop min hoj när jag inte var hemma. Å andra sidan har han sin kvar och kvällen är lång.
   Haha, stark öl det där!

   Svara

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: