Jag som la om till sommardäck

God dag. Jag ägnar en stund av lunchrasten åt att konstatera att man inte ska hoppa över bäcken. Eller hur nu ordspråket lyder. Fujin fick sommardäck i går kväll för våren hade ju kommit. Trots att jag vet att våren inte kommer förens april har snöat ut.

I morse när vi vaknade låg ett fint täcke nysnö på vägen utanför vår lägenhet. Temperaturen låg på nollan och mina stansade däck hade läckt lite luft under natten. I stället för sommarskor och benvärmare blev det vinterskor och underställsbyxor. Jag pumpade i lite mer luft och vi rullade ned till Scandic för att mötas upp för den 81:a morgonrundan. I dag skulle gratistidningen 100% Östersund följa med i egenskap av reportern Anders Olsson. Han hade dock glömt sin kamerautrustning. Cecilia Thomasson lånade ut sin mobil och mot slutet av turen sa Anders att det kansek var bäst att följa med ännu en gång när det blivit lite mer grönt ute. Det kanske skulle locka lite nya cyklister.

Inte för att det på något vis var tråkigt i morse rent vädermässigt. Tvärtemot. En magiskt fin soluppgång med nysnö och frost på ängarna och vi åkte genom den finaste allén på Frösön. Däremot var det en spännande upplevelse att ta sig fram på is med de lite slinta sommardäcken. Att de inte riktigt tätades var faktiskt bra en morgon som denna. Mindre luft i däcken är lika med större kontaktyta.

Jag filmade turen i dag och tänkte bjuda på ett klipp lite senare såvida att det blev något material att visa upp.

Eftersom det är fredag och snön som kom har smält bort, vi blir kvar i stan inte har någon brådska i kväll blir det en afterwork på Frösön. Hasse har all anledning att cykla i kväll nämnligen.

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: