• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Julklappstips #1 – klappar med cykelfeeling

Julklappstips #1 – klappar med cykelfeeling

I dagarna förra året så bjöd jag på två julklappstipsinlägg som blev vällästa. Ett inlägg för den cykeltokiga presentmottagaren och en för den som gillar träning. Jag tänkte jag skulle upprepa den lilla serien även i år. I fjol önskade jag en tempohoj med fräsiga hjul, en ny sadel för att minska smärta på känsliga delar, ett par uppsättningar cykelbyxor, en garminklocka och ny däck. Jag var lite osäker om det skulle vara lite svårt att frakta alltsammans till stugan i  Storhogna men tänkte att jag faktiskt hade varit väldigt snäll det året. Tomten hade väl inte riktigt samma uppfattning om det. Jag fick snällt köpa mig en ny klocka, lite cykelbyxor och en ny garminklocka. Vinterdäcken klickade jag hem i förra veckan. Men jag fick annat fint i julklapp som gav lite mer, som en skatelektion bland annat. I år står ett par vintercykelskor högt på listan.

Men till er andra då? Ni som har en cykeltokig sambo, dotter/son, farmor, lillebror eller syster. Jag tänkte hjälpa er lite på vägen och precis som förra året är jag inte så noga med var alltid passar män respektive kvinnor och buntar i hop klapptipsen. Ni som inte bryr er ett dugg om cykel så kommer ett inlägg om träningsklappar sedan!

Vi börjar med den tappre vintercyklisten. Han/hon som inte drar sig för busväder, minusgrader eller isiga cykelvägar.

northwavw

Bild från Wiggle.

Låt inte kyla och snö sätta stopp för upptäcksfärder även under vinterhavåret. Varma gosiga och vattentäta cykelpjuck från North Wave får vilka tassar som helst att sjunga av glädje i vinter. På Wiggle finns både skor för landsväg och mtb! Modellen till vänster är skon för MTB och modellen Celsius GTX SPD och går lös på 1589 kr. Den till höger passar landsvägsklossar och heter Fahernheit GTX Winter och går lös på 1760 kr. Båda finns på Wiggle. En väl värd invenstering för frusna tår och fötter. Jag har redan skickat min önskelista till tomten och hoppas han förstår att det är just ett par sådana här som jag verligen behöver.

PA061054_grande

Bild från ass-Savers.com

För att göra pendladet lite trevligare mot eventeulla pendlingkamrater är en sk ass-saver ett hett tips. För 8 dollar får du en behändig liten räddare som uppskattas av den som tvättar och dina polare! Just den här Ass savern är extra crossig om man får tro tillverkarens citat. Bara det att det står Rapha på den får säkert en del stilcyklister att dregla lite extra.

We invite you to join us in the world of mud, cowbells and suffering. Cross isn’t coming. Cross is here. What better way to ring in the cyclocross season than by partnering with the man, the myth, the legend Jeremy Powers, a.k.a. JPOW.

Vill du inte ha just den modellen finns det fler fina som du enkelt klickar hem på Ass-savers.com

För den pyssliga fixieåkaren eller bancyklisten om gärna sticker ut lite.

img_1328

Bild från Bocabikeshop

Ett set för att bygga sina egna hjul blir den perfekta julklappen som räcker långt in på det nya året. Det är bara fantasin (och förnuftet) som sätter stopp när det kommer till färgsättning. Garanterat kommer cyklisten att känna sig lite tuffare, snabbare och vara ensam om sina fräna hjul. På Bocabikeshop klickar du hem setet för 315 dollar.

Landsvägscyklisten (som plockat fram vintercrossen) som vill synas i mörkret.

817319906486787137_9f59c15b0083

Hur läckert är inte det här? Bild från Fancy.com

Bara för att mörkret är här behöver inte cykelsäsongen för smalare hjul vara över. Reflexer är viktigt, både för dig och dina medtrafikanter. Är du lite less på de där vanliga oragenga och i mitt tycket lite trista reflexerna kan det här vara ett alternativ. Om inte annat blir du coolast i klungan. Passar för landsvägsstorlek och 26 tum. Priset ligger på 199 dollar. Kan kännas lite dyrt men vill man vara lite mer fancy så klicka hem ditt set från Fancy.com.

20159427-origpic-2735b0Om du tyckte priset var lite saftigt för ett par reflexer (eller att hjulklappsmottagaren inte riktigt var värd de där 199 dollarna) ska du får ett bonustips. Du kan alltid klicka hem ekerreflexer från Urbanbikewear för 41 kr per set. Vi här på Ringvägen är av det snålare slaget har dessa. Funkar fint dock ej till aeroekrar.

Till skogmullen och enduroåkaren

Passar en råsnygg hjälm från Bell bra! Den har MIPS-tekniken som skyddar huvudet bättre. Den har också enligt tillverkaren ett nytt kamerafäste (om jag förstår det rätt) som minskar risken att du skadas av din hjälmkamera om du kraschar. 1349 kr kostar hjälmen på cyclecomponents.

0008938_garmin-edge-520

Bild från Team Sportia

För Strava-nörden som jagar KOM/QOM är den nya Garmin 520 idealiskt. Här får du segmenten i realtid och ser hur du ligger till gentemot den snabbaste. Det tar strava-hetsen till en helt ny nivå och dina polare får helt enkelt se upp på stigarna! Cykeldatorn har självklart andra bra och mer eller mindre nödvändiga funktioner som passar alla tekniknördar fint. Varför inte dela dina pass direkt, njuta av den fina färgskärmen och lägga in dina egna rutter? Till det lite mindre fina priset av 2999 kr på Team Sportia blir den din, eller förlåt din galna cykelpolares.

Till barnbarnet/dottern/sonen som ska ta sina första stapplande äventyr på hjul.

sparkcykel1

Bild från Bocabikeshop

När kidsen ska gå från trehjuling till tvåhjuling är den här tuffa sparkcykeln perfekt! Till priset av en cykel får du tre. Från den lilla knatten, till den lite större och slutligen den knatte som snart går över till trampor passar den här bra. Trä känns helt rätt i tiden och det coola mönstret kommer att uppskattas.  Kolla in de feta hjulen! Hjulklappen hittar du på Bocabikeshop och går lös på 249 dollar.

9113420791838_1096336_720_matt_orange_142731_jpg

Bild från XXL.se

Ungarna ska hjälm, precis som vi vuxna och så även på sparkcyklar. På XXL finns en stentuff och kaxig organge bmx-kruka med in mold-teknik som passar fint till cyklen ovan. Passar lika bra på killar som tjejer. Dessutom ser du som förälder ditt barn i myllret av småcyklister! Du får den för det fina priset av 399 kronor.

Farmor då?

I fjol fick hon och alla andra mor/farföräldrar som gillar kaffe eller att bjuda på dito en fräsig mugg från Look Mum no Hands. I år stannar vi till vid den webbshopen igen och ger farmor en pizzaslicer! Funkar säkerligen lika fint att dela sockerkaka, rulltårta eller småkakor med. Tror att hon uppskattar det eller hur? Åtminstone gör vi det när vi rullar in tomma och väggade efter en långrunda och bara längtar fett.

Så där. Nu har du julklappsshoppingen klar. Stay tuned för träningsklapparna!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: