Kafferunda med utsikt

Jag tränar inte särskilt hårt nu. Kroppen vill inte riktigt ta i och jag behöver inte bränna ur lungor och ben. Inte än. Nu underhåller jag en skapligt bra grundform och låter passen till största ligga i den lågintensiva zonen. Det är skönt att släppa lite av jakten på att bli lite snabbare och ständigt förbättra mina tider. Samtidigt är det i bland (om jag ska vara ärlig) skitsvårt att acceptera att formen inte är som den var i mitten av sommaren. Att benen känns hösttrötta och mjölksyran kommer lite fortare. Att backarna känns lite längre och brantare. Så är det ju varje höst. Min grundform är inte på något sätt dålig, jag kör mina distanspass i högre fart och på lägre medelpuls än förra hösten. Det visar att jag är lite starkare nu än då. Jag kan fortfarande sprätta till på en stig och få upp bra med fart och backarna är lite lättare än förr. Eftersom jag inte kör särskilt hårt eller lägger in intervaller kommer ju inte heller den där lilla toppen av form. Sedan är det ju faktiskt inte så lätt att bedriva intervaller i skogen med pannlampa. Det krävs lite tankeverksamhet och framförallt uppmärksamhet på ett helt annat sätt i ljuset av en pannlampa. I dagsljus går det att borra ned huvudet lite mer.

För det är trots allt den lugna cyklingen som är tjusningen med mörkercykling om höstarna. Som i går. En termos kaffe, happysällskap och mysiga stigar. 2 timmar med fika på en kulle med utsikt över stan. Skönt rulla-tempo och en kopp te hemma för att tina upp en ganska kall kropp. En fin kväll helt enkelt.

En lika fin kväll hoppas jag det blir i dag. Dottern har varit pepp på styrketräning hela veckan och kommer hem en snabbis för att få med mig till Fristilen. Helt plötsligt är det omvända roller i vem som motiverar vem till att komma i väg till gymmet.

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: