• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Kickoff med Sherides lockade över 40 tjejer!

Kickoff med Sherides lockade över 40 tjejer!

Vilken helg det har varit! Så bra på alla sätt och vis och massor av cykel. Och massor av nya bekantskaper. Det var nämligen Kickoff för Sherides sommarsäsong i går eftermiddag. Vi hade planerat en landsvägsrunda och en mtb-runda precis som vi gjorde förra året. Jag hade ansvaret för landsvägsgruppen och Erika och Sara för dem som ville cykla i skogen. Till vår hjälp hade vi engagerat våra respektive för korvgrillning och för min del lite stöd i klungan.

Förra året lockade landsvägseventet 4 tjejer, i år 13 stycken trots att det regnade när vi möttes upp i badhusparken. Många av tjejerna hade inte cyklat i klunga förut. Någon hade aldrig cyklat med klossar under skorna och några var lite mer vana. Sara Rönnberg kom med sin Lo i cykelkärra och bara hennes närvaro gjorde mig lite tryggare. Hon kan det här med landsväg. Jag själv är lite ringrostig. Så det var skönt att ha henne längst bak för att se att ingen tappade klungan. Hasse roterade med och kom med små tips.

Det är häftigt att se hur självförtroendet växer när den värsta nervositeten släpper. En lite skakig klinga till en början som efter en stund gick i fina i led med bra växlingar och ett tempo som jag tror passade de flesta. Någon liknade klungkörningen som att speeddejta. Några snabba ord här och var och någon ny att prata med vartannat. Ett fint sätt att faktiskt beskriva den sociala biten av landsvägscyklingen i klunga.

Lite kalla rullade vi in hos Sara och Erika där Lars och Claes hade tänt upp grillen, ordnat tält i Saras trädgård för att undkomma regn. Det bjöds på korv, kaffe, frukt och kakor och småpratades i alla hörn. Vi pratade lite om vad som ska komma under sommaren och lite om SheRides i sin helhet innan jag och mitt gäng rullade tillbaka till stan.

Jag tänkte precis som förra året att det var fascinerande att se hur många som valde att komma. Som cyklar i den här stan. Vi pratade om det i klungan. Om att många cyklar ensamma och inte hittat sällskap men att efter en sådan här kväll vet att det finns fler som kan göra sällskap. Om att enkelheten i att kunna slänga ut frågan om någon vill cykla och att det i bland är lite nervöst att följa med i grupp. Jag hoppas precis som förra året att sådana här event ska locka till att våga cykla med andra. vara den där lilla puffen över en tröskel att våga söka upp cykelklubbarna i stan och hänga med ut. Kanske våga följa med Happyride på fredagsmornarna. Eller helt enkelt känna att man vågar cykla med alla och inte bara tjejer.

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: