Min första cykeltröja

Det var längesedan som jag nördade loss lite på cykel. Längesedan som jag grävde lite i nostalgiträsket och framförallt längesedan som jag grävde i min cykeltröjelåda. Ett inlägg av denna sort. Gillas det inte. Hoppa vidare till en annan blogg! Skulle du gilla just sådana här inlägg så kika under fliken nörderier. Där finns bland annat ett helt inlägg tillägnat mina cykelkepsar.

Vi har målat om byrån i hallen. Eller inte vi, dottern har. Då stoppades allt ned i kartonger. Jag fick packa upp allt. Det blir lätt rätt mycket cykelkläder. Mycket som man också glömmer bort att man hade. En del åkte i kasta-högen. Men inte allt. För det finns faktiskt en tröja som jag inte kan göra mig av med. En tröja som jag inte använder särskilt mycket nu men har så mycket minnen i sig. Min första cykeltröja från 2007. Mitt första år som landsvägsrookie med Vätternrundan som mål. Cykelkläder hade jag inte en aning vad det var innan. Funkar inte t-shirt eller linne? Löpartights? Nej sa cykelvetarna. Nähä. Lyckra alltså? Ja sa cykelvetarna, och cykelbyxor med blöja. Skojar nu va? Inte? Nähä. Cykeltröja ska bakfickor sa cykelvetarna, korta ärmar och glöm linne.

Som rookie så är det lätt att vara rädd att göra fel och som rookie sög jag ju gärna åt mig allt för att åtmintonde se snabb eller lite proffsig ut. Eller i alla fall se ut som jag visste hur en cyklist ska ut. Ja ni fattar. Jag skulle allstå köpa cykelbyxor och cykeltröja. Jag var student på tiden. Inte överdrivet mycket pengar i kassan. Jag satsade det mesta på en tröja och det minsta på en cykelbyxa (men det är en annan historia).

Så rätt snart efter mitt cykelinköp åkte jag upp på den lokala sportbutiken och försökte leta en cykeltröja. Utbudet var inte stort då. Herrmodeller fanns det än om få. Men jag hittade en fin svart cykeltröja med turkosa trollsländor på. Inte så överdrivet tjejig eftersom jag aldrig riktigt varit just tjejig. Svindyr tyckte jag den var i förhållande till löpartröjorna jag hade och alla fynd av träningslinnen jag gjorde på Tradera på den tiden. Student och småbarnsmamma.

image

Fin inte sant?

Jag var fakitkst rätt stolt över min fina tröja och fingrade lite på den när jag kom hem. Min mamma var på besök och jag visade henne tröjan. Men vad bra sa hon, den kan du ju ha till vardags också (!?). Kanske tänkte jag. Som tur var stannade det vid just en tanke för cykeltröjor till vardags är inte riktigt min melodi. Eftersom jag nu bara hade en cykeltröja så användes den flitigt sommaren 2007. Var med på alla jobbiga, långa, regniga, smärtsamma och underbara turer jag gjorde på min tunga aluhoj. I fickorna stoppade jag hemmagjorda runekakor och bananer. Verktyg och sådant åkte i cykelväskan under sadeln. Tröjan var tight som cykeltröjor skulle vara enligt cykelvetarna och jag kände mig proffsig. När Vätternrundan kom köpte jag min andra cykeltröja i tältet. Sedan har byrån i hallen fyllts på och lite har slängts tills nu. Men den första den är kvar!

image

Turkosa trollsländor. Sååå 2007.

Jag hade också köpt ett par löpartights i samma färgställning och märke och smög lite med dem över cykelbyxorna när det var lite kyligt. Visste inte riktigt om det var okej. Nu vet jag att det är helt okej att se ut som man vill om man vill. Jag kör med tights över när det är kallt men använder inte linne eller cykeltröja till vardags.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

 • Sara Borg

  juli 23, 2015 at 10:14

  Vilken fin! Jag gillar de korta ärmarna också. Det känns praktiskt soliga dagar så att man slipper solränder längre ner på halva överarmen, längre ner är vardags-tröjorna når…

  Min första cykeltröja inköptes 1999 då jag jobbade extra som spinning-instruktör. Den var svart med neonfärger på. Tror tyvärr att jag slängde den för ca 10 år sedan i samband med en flytt, då jag inte hade en tanke på att någonsin hålla på med cykel i någon form igen.
  Sara Borg recently posted…BRÖLLOPSTÅRTANMy Profile

  Svara
  • Helena

   juli 23, 2015 at 19:57

   Jag tycker faktiskt att den håller måttet fortfarande..dock föredrar jag längre dragkedja. Ja! Armarna är kortare och lite bättre än andra tröjor jag har.

   Åh vad synd att du slängt den! En tröja från 99 hade varit roligt att få se!

   Svara

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: