Morgontröskel och sittposition

Väckte upp kroppen med trösklar i dag. Innan hade några personer uppmärksammat min efter att jag lagt upp en bild på Instagram.


Det här med cykelinställningar är inte lätt. Har tyckt att jag suttit rätt bra tidigare, följde Bruses sadelskola på Funbeat för några år sedan. I somras var jag tvungen att göra lite justeringar efter byte av pedaler. Dock har jag fått lite obekväm smärta på ömtåliga delar. Har väl inte gjort så mycket mer åt det.

Så blev det total förvirring i morse kan jag lova. Shit så fel? Hjälp, pinsamt borde ju ha koll. Googlade hejvilt innan jag tog ett djupt andetag och hoppade upp på cykeln för att känna efter.
Jodå lite långt bak kanske.
Hasse sköt fram sadeln ca 1cm och det blev riktigt bra! Kollade av knäts position i förhållande till stortå och vevlager, som det skulle. Då provar jag så och ser hur det känns.

Passet då? Jo trösklar på morgonen var ju en rätt trevlig upplevelse! Utgick från en stege i dag efter tips från nya bicycle. 4-8-12-8-4 min med 2 minuters vila mellan varje tröskel. Skönt sätt att lura hjärnan på. Tiden går ruggigt fort.


Glädjande i dag var att jag körde med lägre puls än tidigare och höjt watten till 220 och det kändes för lätt nästan! har vilat en dag så kroppen var pigg. Skön sugande känsla i benen som trummade på runt 93-95 i kadens. Känslan av att börja bli stark. Det bådar gott detta.


La en timme till handlingen och njöt sedan av nybakta (misslyckade platta morotsfrallor) till frukost och laddar nu för Grit. Återkommer om det i morrn, känner redan att jag kommer att få en helvetisk träningsvärk. Efter det blir det korvgrillning i badhusparken!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: