Myr, surhål och regn – stigfinneri

I tisdags laddade vi våra pannlampor. Letade fram vintercykeljackor och tog våra varma handskar. Valde bort kaffetermos i ryggsäcken eftersom det bara var några plusgrader ute. Vi skulle leta stig i Torråsen ett par kilometer hemifrån. Ett område som för mig är till största del outforskat. Jag har åkt längd i skidspåren där, snurrat runt i en mountainbikeorienteringstäving för många år sedan och cyklat en del grusväg. Inte letat stig.

Hasse hade sett ut några stigar på en karta och vi ställde in oss på att få dra en del cykel och kanske gå över några myrar. Men det skulle bara bli mysigt. Dessutom skulle det bli första turen för i höst med pannlampa.

Vi hittade faktiskt lite fin stig som var fullt cykelbar med vanlig moutainbike. Happygänget med fatbikes har cyklat en del där uppe och lagt segment med namn som surhålsrace. Inget för vanliga däck med andra ord. Vi stannade med jämna mellanrum för att titta på kartan och när Hasses telefon drog ur batteriet blev vi lite vilse. Orienterade oss med hjälp av ljudet från den större vägen mot Stugun.

Det blev också som vi trodde innan vi åkte ut. En del dra cykel och många partier där det var för blött och sankt. Vi hamnade ute på en myr och på en vändplats mitt i ingenstans. Vi hade följt en gammal avverkningsväg med en väl upptrampad stig där det fanns cykelspår. Men stigen tog slut. Jag kunde inte släppa det riktigt. Att en sådan vältrampad stig med cykelspår kunde sluta så. Efter att vi tagit oss igenom hallonsnår och blöta surhål fick jag erkänna att det inte fanns någon mer stig.

Vi snurrade lite på grusväg med pannlamporna tända och åkte sedan hem när fötterna blev kalla i sommarcykelskorna. Stigfinneri kan vara mysigt och även om kroppen kändes oerhört tung i tisdags var det en tur som gjorde gott för själen. Tänk att pannlampesäsongen redan är här!

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: