ondagscykling

Onsdagscyklingen slog rekord! 

Lugna gruppen som jag tog hand om i dag.

Jag måste nypa mig lite i armen efter ondagscyklingen vi håller i Hasse och jag. Förra onsdagen var vi 24 stycken. Så många fler än vad vi hade trott det skulle komma. Vi blev överaskade och själva cyklingen lite kaosartat i ledarsyfte.

Därför bestämde vi redan efter i onsdags att dela upp gruppen i två. En grupp som skulle cykla lite lugnare stigcykling med lite mer teknikprat och en grupp som skulle köra intervaller. Jag som kände mig lite sliten tog gärna på mig uppdraget att leda den lugna gruppen.

När vi åkte ned till Egons för att samlas droppade det återigen cyklist efter cyklist. Jag fick ett samtal på telefonen från en tjej som inte skulle hinna till sju men ville gärna ansluta efter vägen. När jag samlade i hop oss för information var vi 27 stycken som åkte från Egons. När vi delade upp gruppen i två var vi 29 och i Hasses grupp anslöt ytterligare en cyklist. Vi blev till sist 30 stycken i dag. Det är galet många. En mäktig känsla att rulla genom stan i en sådan stor klunga på skogshojar.

Jag fick med mig 15 stycken cyklister. Den yngsta 9 år. Vi tog lite lättare stigar än i onsdags. Stigar som bjöd på lite tekniska partier, lite puls uppför och massor av endorfiner utför! Rundan gick över skogen vid dagiset i Valla, över Frösö Camping och den fina utförsskörningen bakom vandrarhemmet på Frösövallen och ändå ned över ängarna vid Sommarhagen.

Det lät som det blev en uppskattad runda och alla gjorde ett bra jobb. Nybörjare som lite mer vana. Teniska partier klarades utan problem bortsett från en liten vurpa. Men sådant händer alla någon gång. Något som uppskattas är få stigar visade för sig. Som man sedan själv kan cykla efteråt.

Det är så himla roligt att få köra med dem som precis håller på att upptäcka tjusningen med mountainbike. Glädjen när en stig klaras, när backen uppför inte var så svår och glädjen utför.  Just precis sådant här vill jag ju att alla ska få upptäcka, cykelglädjen, sin utveckling och att man klarar mer än man tror.

Bor du i Östersund med omnejd; tveka inte att följa med!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: