Pre race- eller hur långt kan det va

Det här med att åka bil börjar vi bli ganska bra på. Känns som vi tillbringar mer tid på vägen än på våra cyklar. Eller så är jag bara väldigt less på skog, samhällen, mackar, två-plus-ett-väg, långtradare, omkörningar och bilsätet.


Vi har kuskat runt 62 mil från Rättvik i dag. I går åkte vi de där 35 milen från ytterdörren till just Rättvik. Det värsta återstår på söndag- hela vägen hem. Galet egentligen, så långt för 95 km cykling. Men det är ju kul, att cykla.


Uppladdning i en bil är väl inte optimalt, ben och rygg blir stela och maten efter vägen är inte alltid så bra.


Men man hinner tänka mycket, gå igenom loppet och fundera hur man ska lägga upp det. Hinna bli riktigt nervös och helst vilja vända kärran och åka hem för att bara nån sekund efter känna tävlingspirret.


Nu har vi hämtat ut nummerlappar, jag har betalat den svindyra efteranmälningsavgiften och handlat middag och frukost. Installerat oss på vandrarhemmet i Vare.


Hasse fann lite godis som dottern hade skrikit av förtjusning över, om hon varit med. Vi hoppade dock sockerstinna flingor och njöt av ”Ronnies pasta” med ett glas vatten.


Nu börjar det bli pirrigt! För i morgon är det ju cupens sista lopp. I fjol hade jag en andra plats i totalen att kämpa för och var trött och sliten efter Finnmarksturen helgen innan. Nu har jag inget att åka för mer än en medalj. I fjol lyckades vi knipa silvermedaljen som de 200 första får. Den siktar jag på i morgon och som sagt slå min tid. Mer än så ( vilket iof är ganska mycket och lite högt siktat ) begär jag inte av mig själv och min kropp. För jag är varken i form eller pigg i kroppen för att köra fort.

Jag har inte en blekaste aning om hur resultaten i cupen ser ut i min klass. Jag har helt tappat allt som var viktigt i fjol. Nånstans känner jag en stort revanschsug och en liten sorg över att sommaren blev som den blev. Därför tänker jag göra det bästa av morgondagen, njuta av cyklingen och få ett bra träningspass i benen!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: