• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Semesterplaner – Downhill i Lofsdalen och fjällängtan

Semesterplaner – Downhill i Lofsdalen och fjällängtan

Det är dags för veckotema i Bloggar om Hälsa igen. Vi kommer i slutet av veckan presentera Julikalendern, ett härligt initiativ av en av våra bloggare. En kalender full av saker som du kan pricka av under månaden som kommer. Så det kan vara en bra idé att hålla ett öga på gruppens facebooksida! Men åter till veckans tema- semesterplaner.

Vår familjesemester har redan passerat. Det var resan till Spanien i månadsskiftet april/maj. En vecka tillsammans på vårkanten som gör vintern lite kortare och våren varmare. Så någon längre resa blir det inte den här sommaren. Jag har tre arbetsveckor kvar att jobba innan min semester tar vid. Samtidigt går Hasse på sina fyra lediga veckor och dottern har slutat sommarjobbet. Bra timing med andra ord.

16- åringen i familjen är inte längre lika intresserad av utflykter till lekland, djurparker eller campingar. En annars rät tacksam syssla sommartid för barnfamiljer. Men ett äldre barn går det att göra andra saker. Ett barn som delar samma intresse som oss vuxna gör det ännu roligare. Inte för att jag inte gillar lekland eller campingsemestrar men ändå.

Cykelbyte. Den här var något extra det!

Semesterplanerna för den här sommaren är två dagar i Lofsdalens bikepark. Förra sommaren var vi där vid ett tillfälle utan Cecilia och en dag tillsammans med henne. Det födde ett sug efter mer Downhill och att få tillbringa lite mer sammanhängande tid. I fjol kändes det bra precis när vi skulle åka hem. Nu finns möjligheten att vila armar och ben, cykla lite vanlig mtb och sedan nöta vidare dagen efter. Cecilia var inte sen att göra tummen upp för förslaget. Hasse är förväntansfull. Han ska nämligen prova sin Auric och jag tror att den inte kommer att göra honom besviken.

Vi hyr stuga på plats, att pendla från vår stuga 10 mil därifrån känns lite väl långt. Det blir semesterkänsla även om vi inte är borta så länge. Vi har planerat och längtat efter det här hela vintern. Har ni inte provat att åka utför på det här sättet så gör det! Det finns leder som passar alla.

Jag lättar lite på den härliga Skogsleden.

Jag lättar lite på den härliga Skogsleden.

För första gången på många somrar har vi inte våra helger uppbokade för tävlingar runt om i landet. Vi har inte heller någon större plan över våra semesterveckor mer än det ovan. Fyra veckor som jag kan göra vad jag vill med. Jag gillar ju struktur, att ha en plan och gärna lite saker uppbokade att se framemot. Nu är planen den enda att försöka tillbringa så mycket tid som möjligt i stugan, springa och cykla och inte göra så mycket mer än så. Men något som jag verkligen hoppas blir av på semestern eller kanske lite längre framåt höstkanten är en längre vandringstur i fjällen. Det var länge sedan vi gjorde en flerdagarstur och det värker lite i hjärtat av fjällängtan. Efter att få laga mat i absiden, borsta tänderna i fjällbäck och sova med mössa på i tältet. Ett par vänner har nyligen vandrat i Oldfjällen i Offerdalsområdet och bilderna de la ut på Facebook var riktigt fina. Det är roligt att upptäcka nya områden och nya fjäll.

Enrummare med utsikt mot Ekorrpasset. Från vår niodagars 2011.

När man funderar på vad man egentligen äter...från samma vandringstur

När man funderar på vad man egentligen äter…från samma vandringstur

Annars så försöker jag övertala min sambo (eller kanske helt sonika ska strunta i hans milda protester) att vi ska anlägga den där egna stigen på tomten. Eller i alla fall bygga en egen liten wallride likt den här som jag råkade snubbla över efter googlande av hur man nu bygger en egen stig. Inlägget gav mig ju hopp om att det faktiskt inte är en omöjlighet.

Letar du semestertips så sammanställde jag Bloggar om Hälsas alla inlägg på temat för en tid sedan. Där finns mycket att upptäcka i de städer som vi kommer i från. Är du intresserad av vad Östersund har att erbjuda kan du läsa mitt inlägg om vad du inte bör missa när du besöker staden.

Så slutligen, vad har du för sommarplaner? Berätta!

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

12 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: