• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Sherides Östersund-Åre testade SM-banan

Sherides Östersund-Åre testade SM-banan

I torsdags bjöd jag och Sara in till en kväll ute på Frösö Park för att testa SM-banan. Ett perfekt tillfälle för att få öva teknik och utmana sig och framförallt att få köra just en SM-bana. På plats var även Niklas Wallner, duktig downhillcyklist, Anders Brommé från svenska cykelförbundet och Sara Stenberg som är projektledare för mountainbike-sm. Hon skulle fota och skriva lite om She rides. Sara Borg hoppade över cyklingen och agerade fotograf i stället och har tagit de flesta bilderna till inlägget.

Vi var ett tiotal tjejer som möttes upp på parkeringen vid hotellet. Förväntansfulla och några lite nervös. Jag försäkrade dem om att alla hinder går att rulla förbi och att det bara skulle bli en kul kväll utan krav på fart. Vädret har vi inte sådan tur med. Tidigare på dagen hade det regnat men spruckit upp tills vi samlades. Däremot var det kalla och starka vindar över Frösön. Men i skogen brukar det bli bättre. planen var att rulla ett varv och stanna vid de tekniska partierna och sedan avsluta med fika inne på Frösö Park som Anders ordnat. Ville man fick man köra mer efteråt.

Foto Sara Borg

Det var ett riktigt modigt och grymt gäng tjejer som provade de tekniska parterna och tog sig igenom banan. Det testades och testades om igen och leendena var breda. Niklas visade hur hoppen skulle tas och det är riktigt inspirerande att se någon som verkligen kan köra. Några hopp vågade vi oss på också!

Foto Sara Borg

Foto Sara Borg

Vi kunde konstatera när vi tagit oss igenom hela banan att det gick även om man aldrig tidigare cyklat en SM-bana och att det var lite häftigt att göra det en helt vanlig torsdagskväll. Dessutom väcktes ett intresse för att prova den igen och Anders bjöd bra visning och information om banan och svarade på alla frågor som dök upp.

Foto: Sara Borg

Vi var gladare än vad vi ser ut! Vi skyller lite på kylan;-) Foto Sara Borg

När vi var som kallast och trötta parkerade vi cyklarna i Frösö Parks lobby och fick kaffe och bullar och kunde avsluta en fantastiskt rolig kväll med skönt cykelsurr! Vi konstaterad att den lokala sheridesgruppen har växt sig stor och har nästan 190 medlemmar. Tänk, återigen vad många tjejer som cyklar här uppe!

Och som jag skrev efter teknikträningen i Mumindalen är det så roligt att se hur mycket positivt grupptryck kan göra för modet. När stämningen är inbjudande och någon klarar en sak är det lättare att prova själv och klarar man det inte på fösta försöket provar man bara igen. SM-banan är inte enkel men alla tog sig igenom i torsdags och det gjorde mig så glad!

Så tack för att ni kom och håll lite utkik i gruppen för kommande event. Vi ska träffas till veckan och planera vidare för resten av sommaren. Och det kommer lite landsvägscykling alldeles snart!

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: