• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • #skitdag eller det är rätt roligt att jogga i cykelskor

#skitdag eller det är rätt roligt att jogga i cykelskor

Jag hade tänkt att skriva lite om löpning i dag efter uppmaning från Sara Borg. En sådan där to pass on med bra rubriker. Just i kväll räcker inte huvudet till för det. Det för bero lite. Tänker inte vara särskilt långrandig i dag mer än att jag:

  • Brann idag när jag upptäckte att vår kommunbil i princip var utan både gas och bensin. Jag var redan sen.
  • Skrev ett mejl i affekt och påtalade att den som sist kör måste se till att tanka om mätaren står i botten.
  • Lunchen intogs i rasande fart och  var för liten.
  • Trodde jag frigjort skrivtid på eftermiddagen efter ett långt infomöte. Blev ett långt möte till som jag hade missat tiden på. Stressad var en mild beskrivning.
  • Öppnar mejlen precis innan jag skulle gå hem och var tvungen att svara på ett. Tänka till och formulera mig väl. Tror det gick. Skjutsen hem fick vänta.
  • Insåg att jag måste vara på jobbet sjukt tidigt i morgon för att få undan dagens skörd.

En sådan där dag som det heter. Som grädde på moset så har jag PMS. Grinade till en Sarek-låt i går. Det säger väl allt?

Det borde inte heller kunna bli så mycket värre? Eller? 

Jag var riktigt pepp när jag kom hem. Vi hade planerat en pannlampetur med dottern på ÖSK. Såg framför mig hur hela dagen skulle rinna av mig. Bli lugn och glad i själen. Extra roligt blev det när vi i slutändan skulle bli ett Happygäng varav en helt ny tjej!

Cissi var lika pepp hon med, Hasse också. Rullade upp till arenan och mötte upp de andra. Mina ben var pigga. Vid andra bron på slingan tog min kväll slut. De andra hade rullat i väg och jag tog en sån där bra bloggbild.

Bilden blev ju bra.

Bilden blev ju bra.

Sätter fast skorna i pedalerna ska och rulla efter. Det klingar till och känns som kedjan hoppade av. Gänget var långt borta. Pillrar lite stressat och inser att kedjan visst ligger på klingan. Vad fan tänker jag. Det händer ju inget när jag vevar runt pedalerna. Det tar ett bra tag innan jag inser att det är något fel med kassetten. Trycker in den lite och kan ta två tramptag innan det bara snurrar. Jaha. Jag får väl sitta här då tänker jag. Skitdag, SKITDAG. Försöker ringa Hasse och Cissi men ingen av dem svarar.  Någon bör ju sakna mig så småningom.

Som om det inte räckt med det som varit innan.

Som om det inte räckt med det som varit innan.

Hasse ringer efter ett tag och ber mig vänta. Ett par minuter senare kommer hela gänget och Hasse konstaterar att min body är sönder. Inget att göra något åt. Bara att ta mig hem på något snabbt och vettigt sätt. Stefan visar en väg jag kan ta för att komma ut på grusvägen som kommer upp vid Remonthagen. Jag som är väldigt mörkrädd kände mig lite skakig. Ensam med en pannlampa och inte kan trampa om något stort farligt dyker upp i skogen.

Men som tur är har jag en dotter med stort hjärta (eller kanske en dotter som var lite trött och såg sin chans till att korta av turen) erbjöd sig sitt sällskap utan diskussion. Hon cyklade och jag joggade längs gamla skidspåret. Inte det mest bekväma i cykelskor men det gick. Väl ute på grusvägen kunde vi rulla en bra bit och när det planade ut hjälpte hon till att putta mig. Vilken service. Dessutom fick hon lite extra träning. Vi kunde skratta åt eländet när jag rullade i tour de france-stil för att hålla cykeln i gång. Hemma var vi långt före Hasse.

Vi syns knappt. Men glada var vi.

Vi syns knappt. Men glada var vi.

Det var den turen det. Jag som hade massor av energi som ville ut. Nu blir det mest pengar som ska ut. Varför ska cyklar gå sönder?

Äh nya tag i morgon! Snart är det fredag, jag är ledig och får köra 26:an på Happymorningride:n. Det ni!

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: