Skoterspårscykling för själen

Min träning går lite på sparlåga just nu. Kylan är lite jobbig för luftrören och jag har varit trött. Efter skidåkningen som inte fungerade i helgen blev det extra vila i veckan. Jag smög i gång med gym i onsdags. Vaknade i går torsdag med mycket energi. Det kändes lite som livet återvände och jag var riktigt glad. En skön känsla när jag den senaste tiden försökt ta mig igenom arbetsdagarna utan att somna.

Jag bestämde mig för att cykla lugnt i går kväll. Komma ut i friska luften på fatbiken. Bestämde mig för att hoppa över deltävlingen i Crit-serien på Zwift. Av den enkla anledningen att ett pass på hög puls inte var aktuellt och riskera ett en helg på skidor som kommer.

Hasse följde med ut. Vi rullade upp till Spikbodarna och vidare via den långa travvägen till Gräfsåsen. Där tog vi skoterleden ned mot stan. Lång utförskörning med naturlig pumptrack. Genom snöulliga träd och slingriga kurvor ända ned till Odensala. Det var hårt och fint och fatbiken kändes ganska lätt och lekfull i går. Hälften väg och hälften skoterspår. Det är häftigt att ha det så nära. Nära för en kvällstur med mycket cykelglädje och äntligen en tur tillsammans med Hasse. Det var längesedan vi cyklade tillsammans. Vi pratade om fatbiketävlingen Nalovardo och om vi skulle ha sådan tur att föret blev lika bra som nu. Då skulle det bli något alldeles extra. Likaså om det kommer massor av nysnö. Då ett alldeles extra utmanade äventyr. Vi rullade hem lagom trötta och hungriga.

Nu väntar en helg i Tänndalen hos vänner. Ryktena säger att skidspåren är otroligt fina. 

0
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge