Östersund kämpar tappert vidare och försöker leverera lite sommarvärme. Det är inte högsommar men väl tvåsiffrigt och lite varannandagsväder just nu. Men å andra sidan är det bra väder för träning. Det blir inte allt svettigt av värmen, lite lättare att andas när det inte är tryckande värme och man får en chans att cykla sig varm. Vi passar på att nyttja sommarkvällarna för snart försvinner ljuset. Redan nu är det skymning vid tiotiden.

I går kom vi ut sent. Precis när vi bytte om till cykelkläder öppnade sig himlen och vi fick vänta. När den värsta skuren dragit förbi åkte vi upp till Spikbodarna för att jaga stravasegment och sedan rulla ned till Torvalla för att filma muminstigarna. Det blev lerprickar i ansiktet och två efterlängtade QOM som jag inte trodde jag skulle kunna ta. Mina ben surrade av kraft och jag hade kunnat cykla många timmar till.

Jag stämplar in tidigt på jobbet för att kunna gå hem lite tidigare och för att skapa lite utrymme för lunchträning. I dag fanns det utrymme för träning och jag passade på att ta en friskvårdstimme i samband med min lunch och Hasse mötte upp vid mitt jobb.  Jag var uppvarvad av en ganska intensiv morgon och längtade ut för att rensa huvudet och kunna tänka lite mer klart sedan. Vi rullade återigen upp mot Spikbodarna för att åka över Gräfsåsen och ned mot Torvalla. Återigen ett segment i sikte. En lång stig och traktorväg som det går att köra så fort så att det kittlar i magen. Benen var lika sprättiga och kraftfulla och jag tänkte att helgens race hade kickat i gång kroppen på riktigt. En timme senare stängde jag av klockan utanför mitt jobb och torkade av cykeln så gott det gick innan jag rullade in den på kontoret. Kände att jag hade mycket energi över till eftermiddagens jobb.

Nu i kväll har vi återigen tagit tillvara på en sommarkväll som faktiskt var varm. Vi sprang runt i Torvalla för att leta kontroller till naturpasset. Cecilia var inte lika exalterad över orientering som jag och Hasse men vi fick värdefull träning inför fjällmaran som närmar sig lite väl snabbt.

Sommarkvällar är fina för cykling även om det i bland är lite kallt och det duggar. För vädret går inte att göra så mycket åt. Snart är vi där igen, när det är mörkt på eftermiddagen och det är flera lager kläder och pannlampa som gäller. När tröskeln att ta sig ut och cykla är lite högre att komma över och tårna blir kalla i skoöverdragen. Så varje chans att få cykla i dagsljus tar jag nu och vet att jag kommer att minnas dem som fina och varma även om det kanske inte riktigt var så.

2

2 Comments

  1. Mari juli 26, 2017 at 12:58

    Dessa kvällar alltså 🙂

    Reply
  2. Sandra juli 26, 2017 at 14:20

    Dessa ljusa kvällar är underbara 🙂 Jag är inte redo för mörka kvällar än på vääldigt länge :-/

    Reply

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.