God kväll. Ett sent kvällsinlägg. Jag har lite svårt att varva ned just nu. Det är många tankar som snurrar inför helgens skidlopp. Jag kollar väderleksrapporten om vartannat och i går kunde jag inte sova. Jag låg och funderade ut någon lösning för att hålla vätskeslangen fri från frysning. Det ska nämligen bli runt 10 minus vid start på lördag. Eftersom nattsömnen blev dålig har jag varit riktigt trött i dag. Trött och på dåligt humör. Det är saker som strular just nu och jag har inget tålamod. Men det mesta löser sig säger de som vet.

Jag var på spirometri på hälsocentralen i dag. En undersökning av lungornas funktion vid utandning. Jag har besvär med hosta och pipande luftrör vid ansträngning. Att blåsa korrekt på uppmaning är lika svårt som när man ska blåsa i en poliskontroll eller få i gång kommunbilarnas alkolås. Jag blir nervös och får göra om ett par gånger. Först två olika utandningsmetoder innan jag fick en dubbel dos bricanyl och vänta i 15 minuter för att sedan upprepa det hela. Jag har använt astmasprayen ett par gånger nu och en dos gör mig ganska skakig. Två doser blev lite mycket. Hjärtklappning, hög puls och en skakighet i kroppen som var lite otäck. Fullt normalt försäkrade sköterskan mig. Jag däckade på soffan när jag kom hem sedan.

Jag blev lite mindre skakig efter middagen och vi bestämde oss för att låta det sista träningspasset inför Nordenskiöldsloppet bli ett cykelpass. Stakmaskinen på gymmet är inte lagad och vi båda kände sist vi stakade att ett lite för hårt draag i ena snöret med lätthet skulle få en axel att riskeras att sträckas. Det sista man vill inför ett lopp till stor del ska stakas.

Även om cykel inte är skidträning är något bättre än ingenting. Huvudsaken att vi fick röra på oss lite. Jag hade sett ut fyra stycken stigar/vägsträckor att höja pulsen på. Korta urladdningar och sedan lugnt rull däremellan och övade lite spång runt Ändsjön. Jag lyckades bra med mina pulshöjningar, både i fart och puls.

Även i dag lånade jag Hasses fullgung. Min egen cykel har precis fått nya klingor, kedja och kassett men vi upptäckte sedan att bodyn är trasig. Är det inte det ena så är det andra. Precis som i söndags kändes fullgung riktigt roligt och uppför gick av Strava att döma ungefär lika fort som min hardtail trots ett kilo mer i cykelvikt och en betydligt tyngre cyklist än vanligt.

 

2

5 Comments

 1. johan B april 13, 2017 at 08:46

  Det kommer och gå bra hållerr tummarna

  Reply
  1. Helena Enqvist april 13, 2017 at 08:52

   Det hoppas jag med! Man ska väl vara lite nojig inför. Om inte annat ser det ut att bli en riktigt fin vinterdag även om solen inte ska skina. Vilket visserligen är bra, då töar det inte 🙂

   Reply
 2. Elna - cykellycka, mjölksyra & äventyr april 13, 2017 at 09:56

  Uuuuuh, spirometri! Jag gör det en gång om året och varje gång får jag liksom lite tävlingsinstinkt och vill blåsa så bra som möjligt för att få bra resultat vilket resulterar i pannkaka och omblåsning. Håller tummen så hårt jag kan för att det där luftrörsbekymret ska lösa sig och bli bra!
  Spännande att skidloppet närmar sig, kommer man att kunna följa er via webben eller något annat digitalt vis? Skulle ju helst vilja komma och heja på det där äventyret på plats, så himla cool grej – men det är ju lite långt att åka 😀
  Elna – cykellycka, mjölksyra & äventyr recently posted…Som att vakna ur en konstig drömMy Profile

  Reply

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge