• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • #throwbackthursday – Säsongens roligaste cykeltävling

#throwbackthursday – Säsongens roligaste cykeltävling

Foto: Hasse Gustafsson

På torsdagar brukar min Instagramfeed innehålla många tillbakablicksbilder från många av dem som jag följer. Taggen #throwbackthursday är stor och roligt. Jag la ut bilden ovan. Bläddrade igenom min kamerarulle och såg bilderna från september förra året. Lerfesten i Fugelsta. Säsongens tveklöst roligaste tävling. Den var avslutningen på Jämtandsserien i MTB som kördes för första gången här hos oss.

Jag hade längtat efter just den här sista deltävlingen. För att den skulle gå på de handbyggda stigarna i Fugelsta som är bland det bästa som finns här. Det skulle vara mest stig av lopp som jag kört. Dessutom blev det också den allra lerigaste tävlingen jag varit med om. Så pass att jag hade lera långt innanför cykelbyxorna efteråt och det tog lång tid att rengöra cykeln.

Det var inte ett långt lopp. 18 km och tre varv men det räckte den dagen. Gräset sög under mina finmönstrade Racing Ralph och stigarna var så hala att det var en konst att hålla sig på dem och inte ligga på sidan av. Det smattrade så mycket av lera på ryggen att jag trodde att jag hade någon på hjul hela tiden. Det var så där barnsligt roligt att köra och bli skitig. Så där som jag tyckte det var som liten att hoppa i vattenpölar.

Det var säsongens roligaste tävling utan tvekan och jag hoppas verkligen det blir en repris till hösten! Jag var föreesten inte ensam om att gilla Fugelstatävlingen.  Martin Mattsson kommenterade min Instagrambild med följande ord;

Håller med gillade det loppet starkt, minimalt med grusväg och mycket flowig stig! Om alla tävlingar ändå vore så 😃

Jag och Sara Rönnberg efteråt. Foto: Reinhold Skoglund

Vill du läsa racereport:en från loppet finns den här!

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: