• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Tidningen, SVT och en skön kvällsrunda 

Tidningen, SVT och en skön kvällsrunda 

Först och främst; vilken genomslagskraft gårdagens inlägg fick. Det har delats och kommenterats. Det är en viktig fråga för mig det här och för så många andra. Jätteroligt!

Inlägget i kombination med den diskussion som uppstod under gårdagskvällen på sociala medier skapade stora ringar på vattnet. På förmiddagen ringde Östersundsposten för att ställa frågor om kommunens beslut om att förbjuda cyklingen. Jag blev lite överrumplad och försökte att svara så gott jag kunde. Medan jag var på en lungröntgen på sjukhuset hade Fredrik från SVT lämnat ett meddelande i min röstbrevlåda. Medan jag gick tillbaka till bussen ringde jag upp. De ville få möjlighet att göra en intervju ute på Bynäset. För att få oss cyklisters syn på det beslut som lagts fram.

Jag visste inte om jag hade möjlighet att komma i från jobbet. Försökte snabbt komma på vem som kunde ställa upp. Det ordnade sig till slut när Hasse kunde komma i från jobbet. Jag själv jobbade undan lite och följde med.

Det blev en trevlig stund ute vid Kunsgårdsviken och förhoppningsvis blev intervjuerna bra. Det kändes som vi fick fram det vi ville säga.

Jag landade på jobbet igen och var tom i huvudet. Kände hur mycket energi som gått åt det senaste dygnet. Längtade ut för att cykla och rensa tankarna. Inte se alla meddelanden på telefonen och bara göra det som är allra roligast.

Vi tog en kopp kaffe innan vi bytte om till cykelkläder. Bestämde att äta middag i soffan efteråt. Rullade ut på Frösön och körde lite stig i lugnt tempo. Stannade för att ta lite kort och prata om dagen. För även om det varit otroligt mycket är det samtidigt häftigt hur stort det blev och det intresset som väcktes. Jag tror inte att politikerna hade räknat med det i går. Det ska också bli intressant och se vad det slutar i. Hoppas innerligt att det leder till något bra!

Vi fick strax över en timmes fin stigcykling på nästan isfria stigar medan solen gick ned. Alldeles lagom för att fylla på ny energi och alldeles lagom för att få ett lugn i kroppen. Nu är det vår på riktigt och jag tänker lägga om till sommardäck till veckan.

 

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: