• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Tjejcykling igen – vad jag har saknat det

Tjejcykling igen – vad jag har saknat det

För något år sedan höll jag i regelbundna tjejträningar här i Östersund. Det blev en liten del i She Rides. Ni vet där nätverket över hela Sverige som samlar så otroligt många tjejer med en sak gemensamt. Att vi gillar att cykla oavsett om det är på vägen eller i skogen.

Under senare år har inte tiden riktigt räck till och jag har fått välja bort en del saker för att få balans i min vardag. Det är lätt att i bland göra för mycket av det som är så roligt. Och när det är roligt är det lätt att en inte märker om det blir för mycket av det. Ni kanske förstår hur jag menar. Hursom slutade ju inte tjejerna här i stan att cykla. Det finns ju många forum för att få cykelvänner och komma ut tillsammans. Några av de som var på med på tjejcyklingen förr finns med i Happygruppen nu. Men samtidigt kan i bland steget från att cykla själv eller vara nybörjare vara stort att våga följa med på en happyride eller gå med i cykelklubbarna. På landsvägssidan har ÖCK satsat mycket på nybörjarcykling vilket är suveränt. Bitte Håf har lett grupperna och jag tror att sådant ger ringar på vattnet. För att fler ska våga. På mtb-sidan här i Östersund är klubbträningarna inte så många. ÖCK körde i fjol en del tillfällen med stigcykling. Min egen klubb har inget organiserat mer än de tillfällen som jag och Hasse erbjuder på onsdagar.

Men det finns ju ett behov av att få komma ut och se nya stigar. Få sällskap och göra det i ett lite lugnare tempo. Det märks på våra morgoncyklingar när vi numer kör med två grupper. I vilket fall som helst så har jag saknat tjejträningarna. Jag ställde från i facebookgruppen Tjejcykel Östersund om det fanns intresse för en lugn runda. Ett tillfälle att få se stigar runt Torvalla och Odensala. Gensvaret blev stort.

Foto: Hasse Gustafsson. Det vi kallar mumindalen. Ett skogsområde mitt i bostadsområdet. Galet vackert och massor av fin stig!

Så i går torsdag träffades vi vid Lillsjön. Ett helt gäng cykelsugna tjejer och två herrar med skägg som gärna ville följa med. Helt okej! Jag passade på att visa upp det allra finaste i Torvalla, de där Muminstigarna som nu nästan är begrepp. Vi hade ingen brådska utan fokus låg på att ha kul på stig mer än att köra oss svettiga. En och halv timme i en ljummen försommarkväll. Många skratt och stora leenden. Det var cykling så där bra som det bara kan bli i trevligt sällskap!

Foto: Hasse, en av två skäggiga män.

Jag tänker att det inte var sista gången. Det får helt enkelt bli några fler tjejträningar framöver! Så är du nyfiken och sugen att följa med, bor i Östersund så håll lite utkik i Tjejcykel Östersund!

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

8 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: