• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Today only the bravest dare the elements

Today only the bravest dare the elements

6 tappra själar.

I morse när klockan ringde strax efter fem slog regnet mot sovrumsfönstret. Jag var tröttare än vanligt och började leta lite orsaker till att inte kunna cykla i dag. Kliade det inte lite i halsen? Var jag inte lite rosslig? Huvudvärken, hur var det med den? Lite tungt va? Snoozade tio minuter och tittade sedan ut. Regn och ingen snö. En snabb titt i Happyride-forumet där en del hoppat av på grund av ishalkan ute. Där och då blev jag lite besviken, skulle det inte bli något? De där tio extra minuterna jag somnat om hade gjort att jag glömt av alla inbillade krämpor och var pepp på misärcykling. Eller okej mest sugen på hotellfrukosten efteråt. Slängde ut en fråga om det livsfarligt halt och hur många som skulle köra. Stefan var snabb att svara att vi kör ändå.

Jag rullade ned till Scandic i regn. Ett sånt där hemskt småstrilande som letar sig in under kläderna. Nollgradigt och isigt. Rktigt isigt. En tjej hade stora problem att ta sig fram på gångvägen. Jag trampade förbi och tänkte att jag nog är lite galen ändå som gör det här frivilligt när vädret retas. Men å andra sidan, galningar har ofta rätt roligt och frukosten skulle med all säkerhet bara smaka ännu bättre och känslan av nöjdhet vara ännu större efteråt. Att trosta vädret är lite tufft. Bara de modigaste gör det…eller galnaste avgör själva.

Vi var sex tappra själar som möttes upp vid Scandic. Robin hade tagit med sig sin sambo, alltid roligt med nya ansikten och tjejer! Vi kom överens om att ta det lite lugnare i dag med tanke på väglaget. Överaskande nog så kändes det inte det minsta slirigt. Däcken gör sitt jobb med bravur. Även om tempot inte var lika hårt som förra fredagen fick benen sig en omgång i den tuffa stigningen upp till Spikbodarna. Likaså sattes tekniken och balansen på prov i den lite isiga och snöiga utförslöpan på smal stig ned mot travvägen. Jag blir allt bättre på vinterstig. Nu är det inte lika läskigt att åka där det är smalt och jag håller mig på cykeln även om jag i dag höll på att ramla ett par gånger utför. Blir lite för tuff när jag har duktiga utförsåkare framför mig.

Lars kom hem från Dubai i måndags. I dag var det allt annat än värme och sol. Stark karl!

Lars kom hem från Dubai i måndags. I dag var det allt annat än värme och sol. Stark karl!

Frukosten då? Jo men den smakade faktiskt lite bättre även om jag inte kört så hårt. Känslan av att ha trotsat både morgontrötthet, regn och blixhalka var skön. Det är roligt det här helt enkelt. 11 mornar har jag stigit upp i ottan och kört mig trött och ätit mig mätt. Det är bra gjort för mig som inte gillar morgonträning. Det värsta är egentligen cykelturen till jobbet efteråt. 2 km med blöta och svettiga kläder är inte särskilt roligt. Men det som inte härdar. Nu ska jag bara hem. Troligtvis tar jag en omväg den här fredagen också. Morgonens tur bakvänt. Ska jag trotsa ska jag göra det ordentligt!

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: