Torsdagsfyror

Upp som en sol ned som en pannkaka kan sammanfatta eftermiddagens fyror.

Jag planerade en revansch på gårdagens flopp på återhämtningspasset. Efter 15 minuter sa kroppen bestämt i från mer träning. Pulsen skyhög och benen stumma som två gråsuggor. Bara att lägga ned.
Peppad tänkte jag först köra backintervaller och fyror i morgon. Planen sprack när jag insåg att jag kör spinning på lördag morgon. Då är inte fyror optimalt.

Hoppade upp på trainern direkt efter jobbet och drog igång. Kände mig glad och sprallig.
Senast jag körde fyror låg, i november, låg watten på 220. Det blev på tok för lätt. Ökade upp till 250 i första intervallen och pulsen steg inte som jag tänkt. Andra intervallen dängde jag på med 290 watt och kunde hålla hela intervallen. Gott för självförtroendet. I tredje intervallen började benen protestera och jag fick ta fram lite pannben för att klara hela vägen ut. I fjärde tog det tvästopp, jag fick sänka till 220 och sen hade jag fullt sjå att kunna hålla det. Skittjobbigt rent ut sagt. Det var inte en fullt lika glad cyklist som klev av cykeln.

I dag vilade jag 3 minuter mellan varje fyra och jag tror att det blev lite för lite. Hann inte återhämta mig ordentligt. 4 minuters vila tror jag gör att jag orkar hela vägen. Men jag är inte bitter, jag gjorde trots allt en rätt fin ökning med en inte så återhämtad kropp. Bådar gott för nästa gång!

Efter avslutad träning och middag åkte vi upp till vallaboden på ÖSK. Mina skidor blev en katastrof efter Öppet spår. Klister tamtetusan överallt. Fick lite bra tips på hur jag skulle rengöra och bra blev det. Nu är racerskidorna åter i bra skick och när jag ändå var i gång fick ”fulskidorna” nytt glid. Jag gillar verkligen att pyssla med valla!

Jo i brevlådan idag låg tävlingslicensen för 2013! Härligt, välkommen tävlingsäsongen 2013, jag kommer ju att köra för IK Jarl Rättvik. Spännande.

Nu är det fikadags! Medan vi var borta bakade Cissi chokladmuffins med marshmallows.

Tänk vilken väluppfostrad dotter jag har!
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: