• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Trainerintervall- ”Hasses favorit”

Trainerintervall- ”Hasses favorit”

”Hard work gives strong legs and unflattering pics”

Inte visste ni väl att jag brukar svettas floder på trainern? Tänkte väl det. Nämen det var som dags igen för lite självplågeri, lite lida och känna den ljuva nära-döden-känslan. För ute är det kallt, inte något fint Dala-väder eller någon ork och tid att klä sig i hundrafemtioelva lager kläder fanns inte.

Jag peppade upp mig själv på jobbet i dag, twittrade om intervaller och då går det inte att smita undan. Ett hett tips, gör dina kommande träningspass offentliga då blir de av. Dock somnade jag när jag kom hem med näsan i en bok.

Så efter middag och lite häng i soffan hoppade jag upp på fujin för att bita tag i ”Hasses favorit”.

  • 3 min med en minuts vila mellan och upprepa 5 gånger. Watten skulle ligga ungefär som på fyrorna. 

Jag har sett hur han slitit och frustat mer än gång här hemma så jobbigt visste jag att det skulle bli. Frågan bara hur jobbigt. Ovetande trampade jag i gång, vid gott humör. Benen lite sega och ömma efter helgens cykelfrossa.

Sen fick jag veta hur (ursäkta uttrycket) hur jäkla grisjobbigt det var. Herrejisses. Jag hade brassat på med 280 watt. Har ju gjort nån fyra på 290 watt och tänkte att det borde funka. Kadensen låg på 100 varv per minut. Men det blev som vanligt, lite för överambitiöst. Trodde benen skulle sprängas halvvägs in i första intervallen.

En minut går vidunderligt fort när det ska till och vilas. Förstår inte riktigt hur det hänger i hop eftersom en minut i arbete är en evighet. Så på´t igen då, fick vika ned mig, bita i det sura äpplet och sänka watten till taniga 240 för att orka. Mjölksyra upp över öronen och en puls som inte ville gå upp och ben som inte gick fort.

De tre sista intervallerna gaskade jag upp mig, höjde upp watten till 260 och höjde kadensen till runt 96. Det gick och jag fick helt enkelt acceptera att jag inte kunde dra runt mer kraft i dag. Så är det i bland.
Men som inledningen säger, hårt jobb betalar sig och fina bilder blir det verkligen inte, men det bjuder jag på!

Eftersom min garminklocka för tillfället lever sitt egna lilla liv får jag inte över några data och kan inte visa någon flashig pulskurva, fast en del gillar ju inte sånt så i dag slipper ni. Var väl heller inget att skryta om.

I vilket fall som helst är det oerhört skönt efteråt. Benen är skakiga och huvudet tomt. Precis som det ska vara. Slutligen blir denna form av intervall inte min favorit. Jag nöjer mig med att titta på Hasse när han sliter nästa gång.

Har ni slitit något i dag?
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: