• Home
 • /
 • Cykligt
 • /
 • Vad vill du läsa om, ha mer av eller kanske inte alls vill läsa om?
första snön

Vad vill du läsa om, ha mer av eller kanske inte alls vill läsa om?

första snön

Höst på Vemdalsvis. Början av oktober förra året. Säsongsskifte

Hösten, en tid att planera lite framåt, att utvärdera och komma i gång med saker som legat lite på is under sommaren. För min del att börja styrketräna igen om vi tänker träningsmässigt. Det är snart säsongsskifte. Del av cyklingen byts mot längdskidor och jag längtar. Efter snöulliga träd och frost i ögonfransarna. I livet utanför träningen planerar vi helgerna litegrann. Ser till att mer tid läggs i Storhogna. Vi pratar lite om nästa sommar. Om semestern och saker vi kanske vill göra.

Kring bloggen funderar jag på vad som kan vara intressant att dela med sig av. Om jag ska fortsätta på skidtemat som blev en uppskattad del av bloggen i vintras eller om inläggen får leva sitt eget liv så som de är. Om jag ska skriva mer livet utanför svettiga träningskläder, om jag ska tipsa mer om intressanta saker kring cykel och skidor och löpning.

Och det är just den sista punkten i hösttankarna som jag tänkte be dig om hjälp. Ställa frågan till just dig som läser. För dina tankar är viktiga för mig. För det är för dig som jag skriver. För att du ska känna att det fortfarande är intressant att titta in hos mig. 

 • Kanske har du något önskeinlägg?
 • Vill du läsa mer om andra tärningsformer än de jag skriver om?
 • Kanske har du en eller frågor du vill ha svar på?V
 • Vill du läsa mer om vardagen?
 • Vad skulle du vilja ha mer av under hösten och vintern?
 • Är det något speciellt som du tycker om att läsa hos mig?
 • Vad är mindre intressant?

Du behöver inte svara på alla frågor utan bara ge lite input.  Vill du inte ställa frågan i kommentarsfältet får du gärna kommentera på bloggens facebooksida eller skriva ett mejl. Du når mig på kontakt@helenaenqvist.se Vill du vara anonym går det bra att kommentera utan att uppge ditt namn.

Så var inte blyg! 

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

29 Comments

 • Jenny B

  september 21, 2017 at 21:03

  En av de sakerna jag uppskattar mest men din fina blogg är just variationen, så jag hoppas att du kommer att fortsätta att låta inläggen variera med årstiderna!
  Träningstips och favoritpass är alltid roligt att läsa om, utrustningstips likaså. Tankar och funderingar både kring träning och om livet är alltid spännande.

  Och snälla, fortsätt med dina fotografier – de lyfter verkligen bloggen ytterligare ett snäpp! (Och det märks att du har lagt ner mer tid och ansträngning på bilderna det sista året eller så, de blir bara bättre och bättre!)

  Svara
  • Helena

   september 23, 2017 at 19:58

   Tack så otroligt mycket för dina fina ord om bilderna! Jag har lagt ned mycket tid och har haft som mål att fota mer och utveckla det. När jag får kommentarer som din känner jag att det har gett resultat <3 (jag ska fortsätta med dem)

   Vilken bra input och tips!

   Svara
 • Annie

  september 21, 2017 at 21:55

  Jag gillar variationen- träning blandat med vardag! Jag älskar ju längdskidor och styrketräning så personligen tycker jag om det. Jag skulle gärna vilja läsa om hur du tänker kring ditt upplägg av styrketräningen för att bäst förbereda dig inför skidåkningen. Det vore intressant att få reda på dina planer inför vintern, ev lopp, resor osv..

  Tack för en genuin och fin blogg!

  Svara
  • Helena

   september 23, 2017 at 20:00

   Vad roligt att höra att variationen uppskattas, för bara cykel är det ju inte, inte vintertid framförallt!
   Jättebra tips om inlägg kring hur jag lägger upp styrketräningen och planerna ska jag skriva om!
   Tack för att du tog dig tid att skriva en kommentar 🙂

   Svara
 • Björn

  september 21, 2017 at 23:03

  Har nyss flyttat till Östersund från Stocholm och har nyss köpt min första mtb. Hittade bloggen genom ditt radioframträdande och måste säga att bloggen är en guldgruva för mig. Har ännu bara skrapat på ytan och läst några inlägg men som nybörjare som kommit upp hit och är totalt vilsen är detta precis vad jag behöver för att få tips och inspiration. Förstår inte riktigt hur du hinner cykla och skriva så ofta men keep it up! Är väldigt glad att du gör det! 😄

  Svara
  • Helena

   september 23, 2017 at 20:02

   Vad roligt att du köpt mtb och flyttat upp! Hoppas vi ses på stigarna 🙂 Roligt också att höra att du fick nys om bloggen via radion.
   Det är jättekul att höra att du har hittat något som passar och att jag kan bidra med tips och inspo för dig som är nybörjare, det är lite av tanken jag har, att det inte alltid ska bli så nödrigt och svårt. För cykel är inte det trots allt!
   I bland undrar jag också hur jag hinner 😉 Men det är så roligt det båda så jag tar mig tid.
   (Föressten, om du inte gått med i happyride östersund, gör det! Perfekt för att få tips på rundor och sällskap!)

   Svara
  • Helena

   september 23, 2017 at 20:03

   Tack Sara för dina ord! Det är så roligt att höra att bilderna uppskattas, visst funkar det bra med mobilbilder men det är också så roligt att fota och att få höra att det är bra det som kommer ut i bloggen.

   Svara
 • Sara Borg

  september 22, 2017 at 08:04

  Jag behöver själv komma igång med styrketräningen så blogga gärna om det så kanske jag kan suga åt mig lite välbehövlig inspiration 🙂

  I övrigt gillar jag blandningen och bilderna. Det är kul att få små inblickar i din vardag, hemma och jobb ibland, men allra mest gillar jag förstås när det är svettigt, skitigt och grisigt. Det ger mig träningspepp!
  Sara Borg recently posted…Den bästa tiden är nu!My Profile

  Svara
 • Hans

  september 22, 2017 at 14:24

  Jag skulle uppskatta ett lååååååååååååååångt och nördigt inlägg om hur du ser på pulsträning, tid i de olika zonerna utfrån varje enskilt pass och även utifrån de perioder du tränar i (långt ifrån tävling/nära tävling). Vilken klocka använder du, hur tänker du när du analyserar pulsdata, har du funnit samband mellan ex hårda pass/kost/sömn/stress och låg/hög puls och har det gett utdelning/bakslag på intervallpass och tävlingar?

  Svara
 • Lars

  september 22, 2017 at 14:46

  Vintercykling om, hur, utrustning och allt annat nördigt som kan vara bra att vet. Gärna ihop med några bilder på utrustning.

  Annars håller jag med alla andra i deras inlägg.

  Mvh Lars 🚴‍♀️

  Svara
 • Ibod11

  september 22, 2017 at 17:28

  Jag har inte följt dig så länge och jag stannade till hos dig tack vare dina fantastiska bilder från fjällvärlden. Jag varken cyklar eller åker skidor numera men läser gärna om dina äventyr. Det jag uppskattar är när bloggare skriver om det de själva just för stunden vill skriva. Då brukar det bli bäst. Lite impulsivt och det behöver inte vara så genomtänkt. Jag tycker att du ska utgå ifrån dig själv och vad du vill skriva om. Vad jag förstår så har det blivit bra hittills och då blir både du och dina läsare glada och nöjda.
  Ibod11 recently posted…Regnet har gjort nyttaMy Profile

  Svara
 • Jennifer

  september 23, 2017 at 20:38

  För mig som ny bloggläsare skulle det vara roligt att få läsa om vem du är! Ett presentationsinlägg där vi får lära känna personen bakom bloggen 😊

  Svara
 • Niklas S

  september 23, 2017 at 20:44

  Du har hintat lite förr i sommar om att tävlingssäsongen inte blev som du tänkt och skrev att du inte kommer att tävla mer på långlopp. Skulle du inte vilja utveckla de tankarna lite mer?

  Svara
 • Peter W

  september 25, 2017 at 08:44

  Hej!
  Jag skulle vilja att du delade med dig av ditt värsta cykelpass/tävling. Där du verkligen tog ut dig så mycket att du inte tog dig hem typ, där det inte alls var särskilt roligt att cykla.

  Tack för en bra och intressant blogg!
  /Peter W

  Svara
  • Helena Enqvist

   september 25, 2017 at 08:49

   Hej!
   haha, ja sånt kan ju vara trevligt och sådana pass/tävlingar finns det ju en del att tänka tillbaka på! Roligt förslag och jag ska se vad jag minns 🙂
   tack för att du tog dig tid att kommentera 🙂

   Svara
 • Ove Lindström

  september 25, 2017 at 18:39

  Jag uppskattar den personliga tonen du har. Det är lite som att sitta och lyssna på en kompis som berättar om helgen i telefon. Den får du absolut inte förlora. Nästan så jag ibland kunde önska att det var en podcast så man faktiskt fick höra dig mer.

  Det skulle vara kul att få veta mer om de andra som man anar i dina inlägg. Gästbloggare som kanske inte har egna bloggar?

  Svara
  • Helena

   september 25, 2017 at 21:37

   Tack Ove för dina ord! Nej tonen hoppas jag verkligen att jag verkligen inte tappar! Podcast? Tja i bland finns tanken 😉
   Vilken bra ide, jag har tidigare gjort några inlägg med andra som skrivit, i en del temainlägg och när jag läste din kommentar föddes många ideér! Så tack för inputen. 🙂

   Svara
 • Pibben67

  september 28, 2017 at 07:23

  Instämmer bara, lättsamt, inte så nördigt, fina bilder. Som någon sa, lite som en kompis som berättar. Just småtipsen är något jag uppskattar, tävlar inte själv (inte än iaf.) men kul att få inblick. Varför inte själv göra ett oberoende test av cykelrengöringsmedel? (Använder själv Muc-Off, eftrrsom många rekomenderar det 😁) Ha de.

  Svara

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: