• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Valborg med vila och middag på en pir

Valborg med vila och middag på en pir

I dag var en sådan där dag när det behövdes mycket kaffe. Det räckte inte med morgonkoppen. Jag var stel och trött i benen på jobbet och det knakade i varenda led. Men trött på ett skönt sätt. Av mycket bra cykelträning. Trots tröttheten längtade kroppen ut. Ut i solen och värmen som kom på besök i dag. Jag tänkte ta en lunchpromenad men ångrade mig. Funderade på om jag skulle byta om när jag kom hem. Till cykelkläder och ta en lugn runda på Frösön och titta efter stig. Tänkte på hur roligt det var i går kväll när jag fick köra hardtail på Västbyvikens rotiga stigar. Någon enstaka kilometer stig.

På promenaden hem fattade jag ett klokt beslut att vila. Strunta i att cykla i dag och spara på ork och ben tills i morgon när det väntar happyride med fika någonstans. Även om vädret ska bli av lite det lite grinigare slaget med temperatur runt nollan och nederbörd mitt på dagen var intresset stort när Sara ställde frågan om sällskap i Happyformuet.

Jag tänkte när jag sakta gick hem att jag mest av allt längtade ut för att få sitta en stund i solen och värmen. Vila skulle också göra gott. För det är dumt att cykla sig trött redan nu. Jag föreslog för Hasse att vi skulle köpa oss en varsin plocksallad och åka ned till sjön. Bara sitta ute en stund och känna att det vår och njuta av aprils sista dag.

Jag unnade mig att sova en lång stund på soffan eftersom det ändå är sovmorgon i morgon och sedan åkte vi ned till Jamtlis båtbrygga. Lyssnade på strandskator och måsar och såg hur isen har släppt mellan Frösön och fastlandet. Tittade på stenar och kände doften av solvarmt gammalt murket trä när vi bytte den kalla piren mot ett båthus. Jag tänkte att april har runnit i väg så snabbt. Nästan sorgset snabbt och det är maj i morgon. Sedan sommar igen. Tänkte att tiden går så fort när man är vuxen och inte riktigt stannar upp i nuet. Inte alla dagar. Bestämde mig för att börja göra det igen. Så som jag gjorde i somras och fyllde vardagen med små äventyr.

Så rullade vi hem med bilen och kokade kaffe. Långt i från valborgsfirande på stan. Slog min dotter en signal och hörde mig för vad hon skulle göra i kväll. Middag hos vänner. Skönt tänkte jag även om hon är myndig och gör precis vad hon vill så behöver jag inte oroa mig för kvällen.

Välkommen maj och jämtlandsvår!

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: