Vårkänslor och pigga ben

Det är vår nu. Vägarna är sopade på vissa ställen och ingen is på morgonen. Jag har kört två pass i sommarskor och dubbfritt. Än är det långt kvar till snöfria stigar men det går fint att köra cykelvägar. Bara man får cykla. I går körde vi en lugn timme runt Torvalla. Vi insåg snabbt att inga stigar bar och att vi nog får nöta väg fram till mitten av maj.  Jag hade lånat min gamla cykel av dottern. Hardtailen som jag faktiskt saknat en del. Lätt och rapp och riktigt trevlig. Visserligen känns allt lätt och roligt i cykelväg nu efter en vinter på en tung fatbike men ändå – den är rätt trevlig min gamla fuji.

I morse var det återigen en tur med pigga ben. Happymorningride 134 med fler cyklister än på länge. Den här gången hamnade jag inte efter uppför även om det saknas lite tryck i benen. Men jag kunde konstatera att vinterns cykling har gjort gott. Bara jag får cykla lite mer och köra lite intervaller så blir det här en rolig sommar. En sommar som faktiskt är ett vitt tomt blad. Det är skönt på något sätt. Jag ska lösa tävlingslicens vilket jag inte gjort än men jag har inte bestämt mig för vilka tävlingar det blir. Det återstår att se. Först ska jag cykla in våren och längta efter torra stigar!

Ha en fin fredag!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: