• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Vårtecken och vårkänslor i stora mått

Vårtecken och vårkänslor i stora mått

Våttecken är att få ta fram sommarcykelskorna, titta på termometern och fråga sig själv om det ändå inte blir lite för varmt med skoöverdrag. Bestämma sig för att det räcker med bara skorna. Leta fram den riktigt tunna vindjackan och bara ta armvärmare och cykeltröja under. Ta fram enbart cykelbyxor och benvärmare och de där tunna långfingrade cykelhandskarna. För säkerhetens skull ta en buff under hjälmen. Pusta upp glasögonen, de med solglasen och plocka bort lamporna på cykeln.

Rulla ut i 10 plusgrader på nästan torra vägar fulla med grus. På sidan av cykelbanorna snö men ett mycket tunnare täcke snö än förra veckan. Få känna att benen är lite sprättiga än om vårsega. Tänka att det är stor skillnad att få trampa med lättare och mindre skor än de tunga stora vintercykelskorna och påminnas om att det är dags att köpa både nya klossar och pedaler. Och om att det är dags för service av dämparna och tid att se över kedja, kassett och smörja alla delar igen efter en vinter av cykling. Göra cykeln redo för sommaren. Sedan få dra ned dragkedjan på vindjackan när det börjar imma på glasögonen och sedan stanna och lägga buffen i ryggfickan och cykla vidare.

Det var så många vårtecken och vårkänslor på dagens intervallpass. Jag njöt faktiskt av varje cyklat minut i dag. Även de som brände i låren och fick pulsen att gå upp i backarna mot Frösötornet. Jag uppskattade visserligen inte ljudet av dubb mot asfalten men ändå. Det är vår nu. Vår på riktigt även om det fortfarande är snö i skogen och med all säkerhet några omgångar av klassiskt aprilväder kvar och minusgrader.

Tänk vad lite värme, sol och färre lager kläder kan göra för cykelsjälen!

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: