• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Vi förlänger sommaren som aldrig kom med en cykelvecka i Spainen

Vi förlänger sommaren som aldrig kom med en cykelvecka i Spainen

Förr om åren har vi åkt till Spanien och Torreveija i månadsskiftet april-maj för att cykla landsväg i en vecka. Där i månadsskiftet börjar det bli sommarvarmt och mindre vindar i området. För oss nordbor högsommarvärme och nästan lite för varmt för att cykla när solen står som högst. Däremot har havet varit kallt och poolen i bostadsområdet inte riktigt hunnit värmas upp. Nu har det inte gjort oss så mycket eftersom vi inte är familjen som hänger på stranden utan har nöjt oss med att strosa på stränderna och doppat tårna i havet.

Den där veckan på vårkanten har varit ett skönt sätt att starta upp cykelsäsongen. Hemma vårvinterns slut med aprilväder och snö i bland. Där i Spanien cykelbyxor och cykeltröja och en fin cykelbränna på en vecka. Apelsinodlingar och glassfika på små fik i bergsbyarna på våra turer.

I våras åkte vi inte ned som vi brukar. Vi hade bestämt att skjuta resan till hösten i stället. Vi skulle åka Nordenskiöldsloppet och huset vi brukar hyra var upptaget. Då i april kändes det oerhört långt till 9 oktober när vi reser ut från Sverige. Nu i början av augusti närmar sig semesterveckan med stormsteg. Vi har bokat våra flygbiljetter och ska boka cyklar via Murcia bikehire så småningom. Vi ska resa ned med två fina vänner, Claes och Erika och jag är säker på att det kommer att bli en minnesvärd resa.

Cecilia är förväntansfull. Hon har i år så mycket mer cykelträning i kroppen vilket vi alla har. Inte för att vi ska cykla så fort vi kan men det kommer att kännas skönare än att chocka kroppen med lång distanspass innan den ens förstått att den kan cykla så som är på vårkanten. Det blir också ett fint sätt att förlänga cykelsäsongen på höstkanten när det börjar bli mörkt och blött hemma och alla höstcykelkläder plockas fram.

Jag längtar efter alla fina rundor vi har samlats på oss. Som turen runt Rebate och blåa sjön i Torremendo. Längtar efter kanalvägen ut till San Miquel och till och med klättringen upp till Hondon. Längtar efter en cotardo och en smörgås med lufttorkad skinka utan för någon liten bar.

Jag har ingen aning om hur vädret är i oktober, om det är riktigt varmt eller börjar gå mot höst. Vet inte om det kommer att finna slika många apelsinodlingar eller om citronerna på bakgården fortfarande går att plocka från trädet. Men jag anar att havet är varmare och kanske får Cecilia chans att doppa hela kroppen i år! 

Om du är nyfiken på hur cyklingen är i Torreviejaområdet skrev jag en guide i vintras! Där finns praktiska tips, turförslag och saker som kan vara bra att veta!

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: