"Har vi kört intervall?"

Det var dotterns förvånade fråga när vi rullade hem i dag efter lite familjemtb runt Minnesgärde och Odensala. 

Jo, är det nåt som mammor, kan och i synnerhet jag, så är det att lura sina ungar. Från morötter och linser i köttfärssåsen till tuffa intervaller på stigar. Med lite lek blir det roligt och i dag lyckades vi bra!

Cissi ska köra lilla Mörksuggan den 9 juli och har väl inte direkt lagt ned så mycket tid på att sitta på cyklen. 13 åriga tjejer är av naturen rätt svårflörtade och det finns sååå mycket annat som lockar, paddor, killar, smink, skype, kik och gud vet allt!

Så efter middagen bytte jag bort hennes tunga vanliga pedaler till mina gamla SPD-dito, lånade ut mina diadora-skor och lockade med lite lek på stigarna vid Minnesgärde. Så klart hade jag en plan. Eftersom lilla suggan är 7 km och hon fixar ett par mil utan bekymmer behövs det lite fart och teknik uppför korta branta backar.

 

Vi rullade ned till Minnesgärde hela familjen och satte fart. Jag gav Cissi ett par sekunders försprång sen jagade henne med massor av pepp utför och förbi en skarp vänstersväng och upp för en rotig stig innan vi nådde en grusväg som leder tillbaka till första utförslöpan. Där rullvilade vi och gjorde om proceduren 4 gånger innan vi rullade vidare. Jagade henne uppför ännu en brant stig och lät henne rulla ned i sakta mak och avslutningsvis lyckades hon ta sig upp för en tvärbrant gruskulle och ungen tjöt av lycka när hon fixade det!

I planen låg också att cykla upp mot Odensala och sportfältet och ta rotiga stigar ned till Lillsjön. Hon svalde med hull och hår när jag lite käck sa ”vet du vad? Jag kom på en sak! Ska vi inte ta en liten sväng bortöver Odensala?” 

Hon fick bana väg och vi hamnade på rullstolsslingan runt Lillsjön innan vi rullade hem. 1 timme och 14.5 km senare sammanfattade Cissi det hela med va kul det var i dag!
Och jag instämmer till fullo. Det är så kul att få cykla tillsammans och peppa varandra. Jag får kämpa för att hålla hennes takt på stigar och hon får kämpa lite med mig bakom på vägarna. Ge och ta och den där suggan kommer hon garanterat att fixa!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: