Att köpa trailskor är inte lätt

image

Spejsigt

Jag har ju bestämt mig för att fortsätta springa lite. Som komplement till cyklingen och för att få njuta ännu mer av fjällen. Mina gamla Treksta-skor är sönder och helt fel för mina fötter egentligen. Men de har ju fungerat för de löpturer vi gjort kring Storhogna även om själva sulan har haft mer att önska. Insåg att jag nog måste köpa mig ett par riktiga trailskor om jag ska fortsätta och itne riskera att förstöra något som nu är bra eller åtminstonde på bättringsvägen.

Löparskor i allmänhet och trailskor i synnerhet är en helt ny värld för mig. Jag har ingen aning alls om vad som är bra eller inte, vad jag ska titta efter och vad som passar bäst i fjällterräng. Var därför in på Gå och Löp-kliniken i stan i början veckan. Efter utprovning och bedömning av mina breda fötter rekomenderade herren bakom disken ett par Brooks puregrit 3. I storlek 39. Satt tight på foten. Lite för tight men han försäkrade att de skulle göra det. Jag fick även prova ett par Inov8 Trailrock 245. Det var de skorna han kunde erbjuda mig och mina fötter. Inov8 kändes lättare och ”tunnare” i dämpningen och han menade på att Brooksen var bättre. De var sköna så okej.

Men det var helt enkelt en storlek för lite. Jag fick skavsår av mitt provade hemma. Skon tryckte både på tår, häl och ovansida av foten. En storlek större och de hade varit perfekt. Men tyvärr hade inte butiken skon i större storlekar. På ruta ett igen. Tjejen som hjälpte mig tyckte jag skulle prova Inov8 och tog även fram ett Salomon Fellraiser. Ge mig inte så många alternativ tänkte jag. Hur väljer man? Jag fick helt enkelt låna hem ett par av varje för att prova hemma. Gärna på eftermiddagen när fötterna svällt upp.

Så jag har gått runt här hemma. I båda skorna. Fram och tillbaka. Två olika skor men lika sköna. Slängde ut en fråga på Instagram för att få lite proffsiga tips av de som kan löpning. Jag fick många bra åsikter och stor hjälp. Övervägande många tyckte Inov8. Den som hade lite mer rymlig tåbox vilka mina lilltår gillar. Jag har lätt att få knölar där. Salomonskon däremot mjukare och stadigare. Båda rätt spejsiga i sitt utseeende. Inov8 lite mer cleanare i sitt utseende. Lite mer jag. Behöver jag säga att jag har googlat omdömen om båda skorna så ögonen är trötta?

Så vilken valde jag?
Det blev Inov8:an. Den kändes bäst på mina fötter. Nu återstår bara att se hur den känns i skarpt läge. Det var just tåboxen och att den är lite lägre än Salomonskon som klämde lite på lilltår och fotknöl. Jag tror helt klart att även Salomonskon är en grym sko för de fötter som passar den.
Nu vill jag bara springa. Fjäll. Plocka ledkryss och utforska Storhognas fina leder till fots. Men sluta cykla kommer jag ju inte att göra.

image

Mina nya kompisar. Test till veckan i stenig Storhognaterräng.

Tack för alla bra tips! Det är värdefullt att ha så kompetenta följare på Insta!

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: