instagram stories

Mitt eljusspår och Instagram stories

Processed with Snapseed.

Spång med löparskor är lite enklare än med cykel.

Vi tog inte med våra cyklar till stugan den här helgen. I stället packade jag ned två uppsättningar löpartights och underställ. Det börjar bli för halt för sommardäck på cykeln här och vinterdäck skulle behövas. Det är fortfarande is- och snöfritt i stan där jag cyklar allra mest. Sedan är det skönt att inte behöva packa ned så mycket träningssaker.

Tanken i dag var att springa ett längre distanspass, en halvmara över Bräckvallen och upp på Oxsjövålen för att få ta stigen bakom Skuvfjället. Vi sov lite längre än vanligt och både jag och Hasse var för trötta för ett längre pass. I stället blev det 6.6 km långsam löpning via Jaktstugan och Hildingsbacke medan Hasse tog en pokémon-promenad. Lagom långt i lagom tempo. I morgon satsar vi på halvmaran och kommer att få snöfall med oss.

Tänkte jag när jag tassade ned för slalombacken att det är lite roligt att jag som nybörjarlöpare väljer backar upp på fjället och utförslöpor ned för slalombackar. Varken enkelt kuperingsmässigt eller tekniskt. Å andra sidan blir mina ben starka och tekniken bättre. Att springa flacka elljusspår eller längs med vägar klarar jag inte mentalt. Jag blir uttråkad, känner efter för mycket och tycker att det är långsamt. Jag vill hoppa över rötter, tassa mellan stenfält och över spänger, och springa uppför. Det går inte särskilt fort bortsett från utförslöpningen men det gör ingenting. För farten är sekundär och upplevelsen och det lugn som kommer primär.

Jag tänkte också på att det är skillnad på elljusspår och eljusspår. I den meningen de där rundorna man springer en kort sväng i, de vardagliga och som ligger nära ens hem. Den där vanliga rundan på ett par kilometer. Mitt eljusspår i dag har förvisso inga elljus men galet vackra omgivningar som jag aldrig tröttnar på.

Processed with Snapseed.

Processed with Snapseed.

Förra söndagen var det mer snö. Nu frostigt men lika vackert.

Processed with Snapseed.

Därifrån jag springer. Genom det fina passet som jag trycker på lite extra och låter fötterna hitta rätt.

Instagram Stories, vad har det med det här att göra? Ingenting egentligen mer än att jag tänkte ge det en chans och publicerade tre saker på varandra under turen i dag.  Jag har försökt med Snapchat men är så hopplöst dålig på det. Instagram stories fungerar på samma sätt som Snapchat och deras stories. En ofiltrerad (till viss del då det finns filter) bild eller film som ligger upp ett dygn. Lite mer vardagligt än de vanliga instagrambilderna och jag gillar det mycket! Många av dem som jag följer lägger ut sina stories. Jag instagrammar på engelska men stories är på svenska så vill du kika så gör gärna det! Min Instagram hittar du på instagram.com/helenaenqvist eller sök på @helenaenqvist i Instagramappen. Stories fungerar bara i appen.

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: